Το ChatGPT φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αναζητούμε δεδομένα στο διαδίκτυο και οι εφαρμογές ομιλίας σε κείμενο και κειμένου σε εικόνα ανατρέπουν τις παραδοσιακές μεθόδους δημιουργίας περιεχομένου.

Φυσικά πιστεύουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο επικίνδυνη από όσο πιστεύαμε.

AI

Δεν είμαστε οι μόνοι, ο Ο Geoffrey Hinton, γνωστός ως “νονός της τεχνητής νοημοσύνης” και του deep learning, παραιτήθηκε από την Google και προειδοποιεί για τους κινδύνους που εγκυμονεί η τεχνολογία.

Βραχυπρόθεσμα, φοβάται ότι η τεχνολογία θα σημαίνει ότι οι άνθρωποι “δεν θα μπορούν πλέον να γνωρίζουν τι είναι αλήθεια” λόγω του πολλαπλασιασμού των ψεύτικων εικόνων, βίντεο και κειμένων.

Ένας χρήστης του Reddit , ονόματι r/midjourney, χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει εικόνες του “πιο στερεοτυπικού ατόμου της κάθε χώρας”. Η ιδέα είναι απλή αλλά συναρπαστική: χρησιμοποιώντας αλγόριθμους AI, το εργαλείοδημιουργεί οπτικές αναπαραστάσεις ατόμων που ενσωματώνουν τα στερεότυπα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με κάθε χώρα. Από τα διακριτά χαρακτηριστικά του προσώπου έως τις χαρακτηριστικές εκφράσεις. Γαλλία; Κάντε μια τρελή εικασία.

AI
Κλισέ Γάλλος

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet