Μια από τις πιο «προσωπικές» της συνεντεύξεις έδωσε η Σία Κοσιώνη στην Έλενα Κατρίτση. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τον σύζυγό της Κώστα Μπακογιάννη, για την πεθερά της αλλά και για την επαγγελματική της ταυτότητα. Εντύπωση έκαναν τα λόγια θαυμασμού της βουλευτού του ΚΚΕ αλλά και δημοσιογράφου Λιάνας Κανέλλη η οποία μίλησε με πολύ επαινετικά λόγια για τη συνάδελφό της.

Αρχικά τόνισε πως η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ έχει καταφέρει να επιβληθεί και να καταξιωθεί σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, όπου μόλις πριν λίγα χρόνια οι παρουσιαστές πρώτης γραμμής ήταν άντρες. «Από μια γενιά που πάλεψε κυριολεκτικά για να θεωρείται εκτός από παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Και γιατί το λέω αυτό; Γιατί η δικιά μου γενιά πέρασε από ένα στίγμα- το πλήρωσε πολύ ακριβά- ότι δεν ήμασταν  δημοσιογράφοι γιατί ήρθαμε και σπάσαμε το ανδρικό κατεστημένο των ειδήσεων».

Πρόκειται για δύο γυναίκες από άλλους κόσμους και πάντα είναι ένα όμορφο και ουσιαστικό μήνυμα να μιλά η μία για την άλλη με θαυμασμό: «διαφωνούμε, αλλά σε αναγνωρίζω και σε σέβομαι». Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας.

Η κα Κανέλλη συνέχισε λέγοντας: «Ισορρόπησε το επικοινωνιακό κομμάτι του «θέλω» της- γιατί προφανώς τη θέλει τη δουλειά που κάνει- με την πολιτική εικόνα που είναι το «μέσα» της και θέλει να το βγάλει αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί το φτιάχνουν οι υπόλοιποι».

Στη συνέχεια, σε πιο ανάλαφρο κλίμα συνεχάρη την Σία Κοσιώνη για την επιλογή της να κρατήσει το κοντό μαλλί και της συνέστησε να αποφεύγει τα μακριά σκουλαρίκια.

Στο τέλος των δηλώσεών της είπε: «Το μεγάλο της κατόρθωμα είναι ότι κατάφερε να γίνει αποδεκτή αυτόνομα. Δεν είναι λίγο για τις μέρες μας. Να κρατάς δηλαδή το επίθετό σου. Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα και δεν θα πω τίποτα περισσότερο που δεν θα της έκανε κακό. Γιατί στις μέρες μας δεν σταυρώνεις καλό λόγο ούτε γίνεται αποδεκτός».

Στο πλαίσιο της εκπομπής μίλησαν μεταξύ άλλων ο Αλέξης Παπαχελάς αλλά και ο άντρας της, Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων και την επεισοδιακή τους γνωριμία η οποία έγινε μέσω τηλεφώνου: «Η πρώτη γνωριμία μας ήταν ραδιοφωνική, τότε ήμουν 30-32 ετών, έβαζα υποψήφιος για δήμαρχος Καρπενησίου. Έτρεμα σαν το ψάρι, σηκώνω το τηλέφωνο και η Σία με… έκοψε φέτες. Κλείσαμε το τηλέφωνο και λέω “προφανώς η συγκεκριμένη δε με συμπαθεί πάρα πολύ”. Ξαναβρεθήκαμε μετά από καιρό και τα υπόλοιπα είναι ιστορία». Ενώ σε ένα άλλο σημείο τονίζει πως η γυναίκα του είχε πάντα την δική της δυναμική και υπόσταση: «Και οι δυο ζούμε δημόσιες ζωές… Δε θέλουμε να μπλεκόμαστε ο ένας στα πόδια του άλλου. Η Σία ήταν δημοσιογράφος πολύ πριν γνωρίσει εμένα. Δεν κατέκτησε το σεβασμό κανενός επειδή είναι μαζί μου. Πρωθυπουργοί και πολιτικοί την φοβόντουσαν έτσι κι αλλιώς και σε αυτό δεν παίζω κανένα ρόλο εγώ».

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet