Φέτος είδαμε πολλές συνεργασίες μεταξύ τιτάνων του χώρου της μόδας και η αλήθεια είναι πως μας άρεσε πολύ! Η γέννηση αυτών των fashion υβριδίων είναι το μέλι που δελεάζει τους καταναλωτές. Ταυτόχρονα όταν ένας μεγάλος οίκος μόδας συνεργάζεται με ένα brand της fast fashion βιομηχανίας τότε περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα item που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν.

Αυτό φαίνεται να είναι και το σχέδιο του Alessandro Michele ο οποίος κινείται τον τελευταίο καιρό στο ολισθηρό έδαφος των συνεργασιών! Στηριζόμενος στην ιδέα της μεταμόρφωσης που διαπερνά ολόκληρο το έργο του, έχει κατακτήσει μια σειρά από θεαματικά crossover (αρνείται να χρησιμοποιήσει τη λέξη συνεργασίες) μαζί με άλλους «δημιουργούς», όπως το Hacking Project που πραγματοποίησε με τον Demna του οίκου Balenciaga το Φθινόπωρο του 2021. Όπως λέει και η παροιμία επανάληψη μήτηρ μαθήσεως και έτσι ο Michele επέστρεψε σε μια συνεργασία με την Adidas η οποία του ξυπνάει πολλές αναμνήσεις!

Ο Michele είναι φανατικός συλλέκτης των adidas Gazelle sneakers και μεγάλος οπαδός του brand. Το πάντρεμα των δυο brand γέννησε μια sport retro συλλογή με νοσταλγικό συναίσθημα. Ξεκινώντας με το show στο Μιλάνο τον περασμένο Σεπτέμβριο, η (σίγουρα συνειδητή) σύζευξη θα φτάσει στα καταστήματα και online στις 7 Ιουνίου όπου θα γίνει και μια πλήρης παρουσίαση της συλλογής, στην οποία οι κωδικοί της adidas έχουν διαμορφωθεί πλήρως από την Gucci, ενώ της Gucci έχουν επίσης διασταυρωθεί με το εμβληματικό logo της adidas.

Το παιχνίδι με τα ενωμένα logos βρίσκεται και στις γυναικείες αλλά και στις αντρικές συλλογές, οι οποίες αποπνέουν μια gender fluid διάθεση κι έντονο athletic vibe! Οι τρεις ρίγες της adidas και το logo της Gucci, κοσμούν μαζί τα πλαϊνά μέρη των παπουτσιών, των φούτερ, των σορτς, των παντελονιών καμπάνα και των pencil skirt. Ενώ το τρίφυλλο logo της adidas, που πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε το 1972, έλαβε την ανάλογη επεξεργασία από τον Michele ο οποίος προσέθεσε πολυχρωμίες που θυμίζουν ένα χρωματιστό wallpaper πάνω στα oversized anoraks. Εννοείται πως στη συλλογή υπάρχουν και τα αγαπημένα Gazelle sneakers του Michele με τα διπλά GG πάνω.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet