Η Kate Middleton ανακοίνωσε την Παρασκευή, 22 Μαρτίου ότι διαγνώστηκε με καρκίνο. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο τι σημαίνει η διάγνωση για την οικογένειά της. Ας μην ξεχνάμε ότι η ίδια είναι μητέρα τριών ανήλικων παιδιών.

«Αυτό φυσικά ήταν ένα τεράστιο σοκ και ο William και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για το καλό της νεαρής οικογένειάς μας», δήλωσε η Kate για τη διάγνωσή της, την οποία, όπως είπε, έλαβε αφού υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο. «Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο. Μου πήρε χρόνο για να αναρρώσω από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να ξεκινήσω τη θεραπεία μου».

Και συνέχισε: «Αλλά, το πιο σημαντικό: μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Goerge, τη Charlotte και τον Louis με τρόπο που να είναι κατάλληλος γι’ αυτούς και για να τους καθησυχάσουμε ότι θα γίνω καλά».

Γιατί η Kate Middleton αποφάσισε να το ανακοινώσει τώρα

Η απόφαση της Kate Middleton να ανακοινώσει αυτή την χρονική στιγμή δημοσίως τη διάγνωσή της έγινε πιθανότατα διότι η ίδια έθεσε ως προτεραιότητα την προστασία των παιδιών της, σύμφωνα με τη βασιλική συνεργάτιδα του ABC News, Victoria Murphy.

«Ο George, η Charlotte και ο Louis φοιτούν στο Lambrook School, ένα ιδιωτικό σχολείο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της οικογένειας στο Windsor της Αγγλίας. Τα παιδιά μόλις ξεκίνησαν τις διακοπές τους για το Πάσχα», δήλωσε την Παρασκευή η Murphy.

«Έτσι είναι πλέον σε θέση να πάρουν τα παιδιά μακριά από το σχολικό τους περιβάλλον, να τα κρατήσουν σε μια “φούσκα” μαζί τους και να τα προστατεύσουν από τον έξω κόσμο, τη στιγμή που οι αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση της πριγκίπισσας γίνονται εντονότερες».

Η Murphy υποστήριξε πως ο William και η Kate πήραν το χρόνο τους για να ενημερώσουν τα παιδιά τους για τη διάγνωση της Kate, ώστε να τα προετοιμάσουν καλύτερα για την είδηση. «Σκέφτονται πώς να μιλήσουν στα παιδιά τους γι’ αυτό, λαμβάνοντας υπόψη ότι πηγαίνουν στο σχολείο, αλληλεπιδρούν με κόσμο και παιδιά της ηλικίας τους», δήλωσε η Murphy.

«Ακόμη και πράγματα όπως το να πουν στα παιδιά τους κάτι τέτοιο και στη συνέχεια να τους ζητήσουν να μην μιλήσουν σε κανέναν γι’ αυτό είναι δύσκολο πράγμα, οπότε όλα αυτά τα πράγματα θα έχουν περάσει σίγουρα από το μυαλό τους. Νομίζω ότι η χρονική στιγμή αυτής της ανακοίνωσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι μπορούν πλέον να πάρουν τα παιδιά μακριά από τις επιρροές των άλλων».

Οι ανακοινώσεις του Παλατιού

Ο πρίγκιπας William θα επιστρέψει στις βασιλικές υποχρεώσεις του μετά τις διακοπές του Πάσχα, όπως πληροφορείται το ABC News. Το παλάτι δεν έχει δώσει ακριβή ημερομηνία επιστροφής της Kate Middleton, λέγοντας σε ανακοίνωσή του: «Η πριγκίπισσα θα επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά της όταν θα έχει την άδεια να το κάνει από την ιατρική της ομάδα. Είναι σε καλή διάθεση και επικεντρώνεται στην πλήρη ανάρρωσή της».

Kate Middleton: Ο λόγος που αποφάσισε να ανακοινώσει την διάγνωσή της με καρκίνο την Παρασκευή

Να σημειώσουμε ότι ο τύπος καρκίνου με τον οποίο διαγνώστηκε η Kate δεν έχει γίνει γνωστός. Εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσινγκτον δήλωσε ότι ξεκίνησε μια προληπτική χημειοθεραπεία στα τέλη Φεβρουαρίου. Η ανακοίνωση για την υγεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας έρχεται την ώρα που ο πεθερός της βασιλιάς Κάρολος Γ’ υποβάλλεται επίσης σε θεραπεία για τον καρκίνο.

Διαβάστε επίσης:

Maestro: Επιστρέφει με έναν συγκλονιστικό δεύτερο κύκλο

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet