Ενήλικη που εκμεταλλεύεται την «ξεγελαστική» εκ φύσεως εμφάνισή της προκειμένου να μπει ως παιδί σε ξένο σπίτι και να κάνει κακό. Αυτό, μέσες άκρες, είναι το σενάριο του «Orphan». Ενός θρίλερ του 2009. Για δες όμως, μια οικογένεια στην Ιντιάνα των ΗΠΑ ισχυρίζεται πως δεν χρειάστηκε καν να πάει ως το σινεμά για να δει κάτι τέτοιο. Κι αυτό καθώς το ‘χε κάθε μέρα μες τα πόδια της, λεγόταν Νατάλια Γκρέις!

Ναι, ω ναι. Εν προκειμένω δεν έχουμε να κάνουμε με μια ιδέα που γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στο μυαλό ενός σεναριογράφου. Αλλά για κάτι πραγματικό, κάτι που όντως συνέβη. Διαβάζεις την ιστορία και μια ανατριχίλα σε πιάνει. Ό,τι τελικά κι αν ισχύει. Βαθιά προβληματικό και στα δύο ενδεχόμενα. Πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα; Τα όρια δυσδιάκριτα, το τοπίο θολό.

Νατάλια Γκρέις: Μια υιοθεσία πολύ διαφορετική από κάθε άλλη

Το βασικό line του story πάει ως εξής: Το 2010, το ζεύγος Μπαρνέτ, Μάικλ και Κριστίν, υιοθέτησε ένα κοριτσάκι 6 ετών από την Ουκρανία, ονόματι Νατάλια Γκρέις. Ως εδώ καλά. Και κοινωνικό μήνυμα έχουμε, και ανθρωπιά. Η συνέχεια όμως γίνεται spooky. Πολύ.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η οικογένεια, στο σπίτι τους δεν έβαλαν ποτέ ένα παιδάκι, όπως νόμιζαν, αλλά μια 22χρονη γυναίκα που ακριβώς λόγω εμφάνισης μπορούσε να περάσει για μικρό κοριτσάκι – έχει μια σπάνια μορφή νανισμού.

Και γίνεται χειρότερο. Κατά την Κριστίν, η Νατάλια Γκρέις ήταν ο… διάολος μεταμορφωμένος. Προσπάθησε να τη σπρώξει σε έναν ηλεκτρικό φράχτη. Έριξε χλωρίνη στον καφέ της για να τη δηλητηριάσει. Απειλούσε πως θα μαχαίρωνε τους Μπαρνέτ στον ύπνο τους (η οικογένεια έχει τρία ακόμα βιολογικά παιδιά) και ότι μετά θα «μας έβαζε όλους σε ένα χαλί, θα μας πήγαινε σέρνοντας ως την πίσω αυλή και εκεί θα μας έθαβε!». Κι αυτά όλα είναι μέρος μόνο μιας ζοφερής εικόνας…

Ναταλία Γκρέις

Τα σημάδια πως η Νατάλια Γκρέις έλεγε ψέματα 

Ισχυρίζεται, η 45χρονη σήμερα Αμερικανίδα, πως από νωρίς η συμπεριφορά της υιοθετημένης μικρής, τους γέμισε υποψίες. Μιλούσε σαν ενήλικος λεκτικά και εκφραστικά, δεν ήθελε να παίζει με κούκλες, είχε τρίχες στο εφηβαίο και επίσης- παρότι προσπαθούσε να το κρύψει με κάθε τρόπο – περίοδο.

Να πώς τα διηγείται στην Daily Mail: «Καθόταν από πάνω μας την ώρα που κοιμόμασταν και μας κοιτούσε επίμονα. Ως εκ τούτου, είχαμε πρακτικά σταματήσει να κοιμόμαστε. Κρύψαμε όλα τα κοφτερά αντικείμενα από το σπίτι. Την είδα να βάζει χλωρίνη στον καφέ μου και εντελώς ατάραχα, όταν τη ρώτησα τι έκανε, μου απάντησε πως προσπαθεί να με δηλητηριάσει.

Η Νατάλια Γκρέις ήταν ήδη γυναίκα όταν ήρθε στο σπίτι μας. Είχε κανονικά περίοδο. Δόντια ενήλικου. Δεν μεγάλωσε ποτέ ούτε εκατοστό, πράγμα όμως που κανονικά θα έπρεπε να συμβεί σε παιδί με νανισμό. Όλοι οι γιατροί επιβεβαίωσαν πως υπέφερε από σοβαρή ψυχολογική ασθένεια, που έχουν μόνο ενήλικοι. Πηδούσε πάνω σε κινούμενα αυτοκίνητα. Άλειφε τους καθρέφτες με αίμα. Έκανε γενικώς πράγματα που δεν μπορείς ποτέ να φανταστείς πως μπορεί να κάνει ένα μικρό παιδί».

Η απόφαση του δικαστηρίου που άλλαξε την ηλικία και η εντυπωσιακή εκ νέου αλλαγή των δεδομένων

Το 2012 έγινε δικαστήριο το οποίο, βασισμένο σε ιατρικές αποδείξεις άγνωστο ποιες και πώς αυτές βρέθηκαν, αποφάνθηκε πως η Νατάλια Γκρέις δεν είχε γεννηθεί το 2003 όπως έλεγαν τα χαρτιά της, αλλά το 1989. Άρα ήταν 23 ετών τότε και 21 όταν την υιοθέτησαν, όχι 6.

Το θέμα είναι ότι αρκετά χρόνια αργότερα, η υπόθεση άνοιξε ξανά. Με δεδομένα τελείως διαφορετικά. Σύμφωνα με νέα ιατρική γνωμάτευση, η Ναταλία Γκρέις ήταν ακριβώς όσο έλεγαν τα πρώτα της χαρτιά. Άρα ανήλικη, το 2012. Και γιατί εμμένουμε στο εν λόγω έτος; Επειδή τότε την εγκατέλειψαν οι Μπαρνέτ!

Διάβασε τη συνέχεια στο Intronews.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet