Κάπως διαφορετικά ξεκίνησε την εκπομπή του χθες ο Νίκος Μουτσινάς καθώς μίλησε ανοιχτά και ξέσπασε για ένα (από τα πολλά υποθέτουμε) μηνύματα μίσους που δέχεται επειδή πολύ απλά είναι γκέι.  Έτσι επέλεξε να αναφερθεί στο μήνυμα που δέχτηκε από κάποιον άγνωστο και το οποίο και ανέβασε δημόσια στο λογαριασμό του.

«Τα νέα είναι ωραία, οι δηλώσεις που έχουν γίνει είναι εξαιρετικές. Σήμερα ξύπνησα καταπληκτικά και είπα ‘σε τι χώρα ζούμε, υπέροχη;’. Έτσι μου έρχεται να μεταναστεύσω για να έρθω ξανά και να πω ότι έκανα τη σωστή επιλογή. Σκέφτομαι αν θα πω αυτό που θέλω τώρα ή μετά. Θα το πω τώρα, δεν… μαμιέται! Ανέβασα ένα στόρι γιατί κάποιος κύριος κάπως εκνευρίστηκε, με πάρα πολύ ωραία ελληνικά μου μίλησε. Φάνηκε η παιδεία, η οργή που έχει μέσα του. Κατά καιρούς μου στέλνουν πολύ χαριτωμένα λογάκια για τη σεξουαλική μου επιλογή, αλλά δεν με νοιάζει, να! Το ανέβασα μόνο για να καταλάβουμε τι γίνεται και ότι όντως υπάρχει ένα κομμάτι κόσμου, γιατί όντως ήταν ένα μήνυμα».

μουτσινάς

Ο ηθοποιός- παρουσιαστής επέλεξε να ανεβάσει το μήνυμα που έλαβε για να δείξει το κοινωνικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει ένα τέτοιο σχόλιο. «Το ανέβασα για να καταλάβουμε τι παίζει εκεί έξω και λίγο πώς μπορεί το πράγμα να προχωρήσει γιατί κι αυτός ο άνθρωπος προφανώς δεν ευθύνεται. Γιατί μεγάλωσε σε συγκεκριμένη οικογένεια που ανήκει σε μια συγκεκριμένη κοινωνία. Είχε το δικό του το θέμα. Να καταλάβουμε πώς ο ίδιος σε έναν περιορισμό ζει και πόσο είναι στενό όλο το σύστημά του που δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν τρέχει και κάστανο».

«Επίσης, το πάρα πολύ πετυχημένο ότι ‘δεν γίνεται να έχετε μόνο εσείς, δηλωμένες που…ες, να έχετε μόνο δικαιώματα»

μουτσινάς

Όποιος αστοιχείωτος κι αν το έγραψε αυτό με δυο γραμμές του απαντάμε πως το να είσαι πριν 10-20 χρόνια ομοφυλόφιλος, συνοδευόταν από ξύλο, δημόσιο εξευτελισμό, βιασμό, φυλάκιση μέχρι και θάνατο- και αυτά ήταν η επικρατούσα πραγματικότητα που βίωναν οι ομοφυλόφιλοι. Ο Νίκος Μουτσινάς έδωσε τη δική του ήρεμη απάντηση «Επίσης, το πάρα πολύ πετυχημένο ότι ‘δεν γίνεται να έχετε μόνο εσείς, δηλωμένες που…ες, να έχετε μόνο δικαιώματα’. Οπότε είπα, τι δικαιώματα έχουμε εμείς οι δηλωμένες; Κάπως λίγο το σκέφτηκα και τα έβαλα κάτω και δεν έχουμε κανένα. Δεν θα ήθελα κάπως να περνάει αυτό. Δεν γίνονται γάμοι, να γίνουν σύμφωνα, αρρωσταίνει ο ένας και δεν μπορεί ο άλλος που είναι σύντροφός του να πάει στο νοσοκομείο για να μπορέσει να τον τρέξει.

«Ποια είναι τα δικαιώματα; Φαντάζομαι ότι αναφερόταν στο δικαίωμα να αναπνέουμε. Σημαντικό και το σέβομαι! Θα θέλαμε και δυο τρία παραπάνω. Ταράχτηκα ιδιαίτερα όταν είπε ότι ήθελε να δείρει και τους γονείς του παιδιού. Προφανώς, να γυρίσει σπίτι, να δείρει τους γονείς του που δεν τον έκαναν ανοιχτόμυαλο για να μπορεί να ζει σαν άνθρωπος και ήρεμα».

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet