Ο θρυλικός συνθέτης Desmond Child, βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και αποφάσισε να ενώσει τη φωνή του με ηχηρά ονόματα της παγκόσμια μουσικής σκηνής Alice Cooper, Bonnie Tyler, Rita Wilson, Σάκη Ρουβά, Lena Hall, Kip Winger, The Rasmus, Chris Willis, Γιώργο Λεμπέση, Tabitha Fair, Justin Benlolo και Andreas Carlsson.

συναυλία
Ντέσμον Τσάιλντ και Σάκης Ρουβάς

Η συναυλία είχε συμβολικό χαρακτήρα καθώς ήταν μια μοναδική συναυλία-αφιέρωμα στον ελληνικό πολιτισμό και ιστορία με μήνυμα για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Όλοι τους κλήθηκαν να τραγουδήσουν αφιλοκερδώς με σκοπό την ενδυνάμωση της διεθνούς κοινής γνώμης υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

συναυλία
Alice Cooper

Η υπέροχη βραδιά έγινε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του Μουσείου Ακρόπολης και το παρόν έδωσαν πολλοί λαμπεροί προσκεκλημένοι όπως η Κάτια Ζυγούλη, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Νίκος Χατζηκολάου με τη γυναίκα του, η Λίνα Μενδώνη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα μάρμαρα του Παρθενώνα αφαιρέθηκαν και στη συνέχεις εκλάπησαν από την Ελλάδα από τον Τόμας Μπρους, 7ο κώμη του Έλγιν, πρέσβη της Αγγλίας επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το διάστημα 1799-1803. Από τότε δίνεται μάχη να επιστραφούν με πρωτεργάτισσα την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη η οποία σε ένα κομμάτι της ιστορικής της ομιλίας το 1986 στην Οξφόρδη είπε: «Για να αφηγηθώ όλη την τερατωδία χρειάζεται αρκετός χρόνος και αρκετή ψυχραιμία. Οι λέξεις “λεηλασία”, “ερήμωση”, “αχαλίνωτη καταστροφή”, “αξιοθρήνητη συντριβή και συμφορά” δεν είναι δικές μου για να χαρακτηριστεί το γεγονός. Ειπώθηκαν από τους σύγχρονους του Elgin. Ο Horace Smith αναφέρεται στον Elgin σαν τον “ληστή των μαρμάρων”. Ο Lord Byron τον αποκάλεσε πλιατσικολόγο. Ο Thomas Hardy χαρακτήρισε αργότερα τα μάρμαρα σαν “αιχμάλωτους σε εξορία».

Από τότε αποτελεί πάγιο έτοιμα όλων των ελληνικών κυβερνήσεων οι επιστροφή των μαρμάρων στο “σπίτι” τους και είναι πάντα ωραίο να πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις που μας θυμίζουν τα πράγματα που αξίζει να πολεμάμε κι όπως αναρωτήθηκε κάποτε η Μελίνα: “Υπάρχουν πολλοί Παρθενώνες στον κόσμο;”

συναυλία
Bonnie Tyler και Desmond Child
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet