Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους A listers χολιγουντιανούς ηθοποιούς παγκοσμίως. Βέβαια, όταν βγήκε το Top Gun, το όνομα Tom Cruise δε σήμαινε κάτι το ιδιαίτερο. Ήταν απλά ένας κοντός, γοητευτικός νεαρός με περίεργα δόντια αλλά με μεγάλο ταλέντο, λάμψη  και κυρίως πείσμα.

Πριν την πρώτη του εμφάνιση στην ταινία Endless love, ο Τοm εργαζόταν ως εισπράκτορας σε λεωφορείο. Μεγάλωσε πολύ φτωχικά και δεν είχε καλές σχέσεις με τον πατέρα του τον οποίο αποκαλούσε δειλό, «χαοτικό» και τραμπούκο! Το 1983 ήρθε να αλλάξει τη ζωή του το Risky Business που τον έκανε αναγνωρίσιμο και ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για την μετέπειτα καριέρα του!

Top Gun: η αρχή των πάντων

Το Top Gun είχε ανοίξει με 8,2 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο του Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας του το 1986(κάπου 20 εκατομμύρια  σε σημερινά χρήματα), αλλά είχε πετύχει επίσης και κάτι πολύ δύσκολο: κατάφερε να γεμίζει τις αίθουσες παρά τους πολλούς μήνες που έμεινε στους κινηματογράφους (τότε οι ταινίες έμεναν για όσο τραβούσαν). Τερμάτισε εκείνη τη χρονιά ως η επικερδέστερη ταινία του 1986 πολλαπλασιάζοντας 22 φορές τα έσοδα του ντεμπούτου της. Το Χόλυγουντ κατάλαβε πως οι περιπέτειες μπορούσαν να κάνουν ξανά πάταγο και διέκρινε ότι μπορούσε να πουλήσει τη γοητεία του Cruise η οποία ενισχυόταν σημαντικά με τη στολή!

3 γάμοι 3 διαζύγια

Η πρώτη του γυναίκα ήταν η Mimi Rogers η οποία μάλιστα τον εισήγαγε στον κόσμο της σαϊεντολογίας. Παντρεύτηκαν το 1987 για να χωρίσουν 3 χρόνια αργότερα. Μάλιστα, κατηγόρησε τον «αρχηγό» τους  David Miscavige ότι ευθύνεται για τον χωρισμό της από τον Tom…

Cruise

Η δεύτερη γυναίκα του ήταν η Nicole Kidman. Μαζί υιοθέτησαν 2 παιδιά, την Isabella Jane (1992) και τον Connor Antony (1995) με τα οποία ο Cruise δεν έχει πλέον καμία επαφή! Παντρεύτηκαν λίγο μετά το πρώτο του διαζύγιο, τον Δεκέμβριο του 1990 (είχε χωρίσει τον Φεβρουάριο). Υπήρξαν το πιο hot ζευγάρι του Hollywood και όλοι ήθελαν να μάθουν μυστικά για την προσωπική τους ζωή. Όμως ο γάμος τους έφτασε στο τέλος του το 2001 όταν ο Cruise έκανε αίτηση διαζυγίου με την Kidman να είναι έγκυος χωρίς να το ξέρουν. Εξαιτίας μια επιπλοκής κατά την οποία το έμβρυο προσκολλάται έξω από τη μήτρα, η Kidman έχασε το παιδί.

Cruise

Το 2005 ξεκίνησε το ειδύλλιό του με την Katie Holmes! To 2006, μάλιστα, η Holmes έφερε στον κόσμο το πρώτο του βιολογικό παιδί, τη Σούρι! Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς παντρεύτηκαν. Φυσικά δεν άργησαν να εμφανιστούν τα σκάνδαλα με κυριότερο την πατρότητα του παιδιού του, με πολλούς συνωμοσιολόγους να υποστηρίζουν πως η Σούρι είναι παιδί του αρχηγού των Σαϊεντολόγων. Το 2012 η Holmes υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου. Κανείς δεν έμαθε ποτέ τους όρους του διαζυγίου ενώ δεν διατηρεί πλέον σχέσεις ούτε με τη βιολογική του κόρη.

Cruise

Η κληρονομιά του Top Gun

Η ιστορία του Top Gun ξεκίνησε με τον Μάβερικ, έναν πιλότο που θα σώσει τον συνάδελφό του κατά τη διάρκεια μιας επικίνδυνης πτήσης παρακούοντας έναν ανώτερό του.  Στη συνέχεια θα σταλεί για μετεκπαίδευση στο Top Gun, τη σχολή στην οποία πηγαίνουν οι καλύτεροι πιλότοι. Μετά από 30 χρόνια, θα αναλάβει την εκπαίδευση μιας διμοιρίας αποφοίτων για μία ειδική αποστολή, που όμοιά της δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ κανένας πιλότος. Ο Μάβερικ συναντά τον Υποσμηναγό Μπράντλεϊ Μπράντσο, γιο του εκλιπόντα φίλου του Μάβερικ, Υποσμηναγού Νικ Μπράντσο. Απέναντι σε ένα αβέβαιο μέλλον, αλλά και στα φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ έρχεται αντιμέτωπος με τους βαθύτερους φόβους του, σε μιαν αποστολή η οποία απαιτεί την απόλυτη θυσία από όσους συμμετέχουν σε αυτήν.

Ο Tom είναι μάστερ στις ταινίες δράσης!  Αν και με σπουδαίο υποκριτικό ταλέντο το οποίο έχει αποδείξει σε πολλές ταινίες όπως είναι για παράδειγμα το Birdman, έχει καθιερωθεί ως ο Mr Mission Impossible του κινηματογράφου δίνοντας έτσι αξία σε ότι καταπιάνεται. Το όνομά του σε μια ταινία ταυτίζεται με την επιτυχία. Το sequel του Top Gun δεν αναμένεται να αποτελέσει εξαίρεση!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet