Ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου το αγωνιστικό πρόγραμμα των 24ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, με την τελετή έναρξης να πραγματοποιείται σήμερα και να ολοκληρώνεται στις 20/2. 

Τι πρέπει να ξέρεις για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες:

1 Οι χειμερινοί αγώνες γίνονται παραδοσιακά δύο χρόνια μετά τους Θερινούς, κάτι τέτοιο όμως φέτος δεν έγινε.

2 Θα ακολουθήσουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες που θα φιλοξενηθούν στην κινεζική πρωτεύουσα (4-13/3)

Αγώνες

3 Δε συνηθίζεται να διοργανώνει η ίδια πρωτεύουσα τους Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, πράγμα που δίνει στο Πεκίνο παγκόσμια πρώτη. 

Αγώνες

4 Τη σκηνοθεσία του event έχει αναλάβει ο Κινέζος σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού και υπόσχεται να δημιουργήσει μια ρομαντική ατμόσφαιρα με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

5 Πρώτη αποστολή που θα μπει στο «Εθνικό Στάδιο» είναι παραδοσιακά η ελληνική με σημαιοφόρους τις πρωταθλητές της χιονοδρομίας Μαρία Ντάνου και Απόστολος Αγγέλη.

6 Σε μια προσπάθεια προσέλκυσης πιο νεανικού κοινού επιστρέφουν τα αθλήματα του μπέιζμπολ και του σόφτμπολ. Και γίνονται Ολυμπιακά για πρώτη φορά τα αθλήματα του σερφ, του skateboard, της αθλητικής αναρρίχησης (sport climbing) και του καράτε.

7 Η φετινή διοργάνωση βασίζεται αποκλειστικά σε τεχνητό χιόνι. Οι τυπικές χειμερινές θερμοκρασίες στην κινεζική πρωτεύουσα κυμαίνονται από -10 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Κι αυτός είναι ένας από τους δεκάδες παράγοντες τους οποίους έπρεπε να έχουν λάβει υπόψη τους όχι μόνο οι διοργανωτές και οι αθλητές, αλλά και οι σχεδιαστές στολών των εθνικών ομάδων. 

Μιλώντας για εμφανίσεις, αυτές είναι μερικές από τις πιο εντυπωσιακές που ξεχωρίσαμε!

Διαβάστε επίσης: Halle Berry: Το πολύ ξύλο που έφαγε και έδωσε στη ζωή της

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet