Σε σημαντικό τεχνολογικό εργαλείο στο στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας Αττικής για την προάσπιση και αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στους δρόμους της Αττικής, αναδεικνύεται ο τετραψήφιος αριθμός 1544, μέσω του οποίου οι πολίτες έχουν αποκτήσει έναν άμεσο δίαυλο επικοινωνίας με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Ήδη, το τηλεφωνικό κέντρο του 1544, το οποίο λειτουργεί όλο το 24ωρο, σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία για την χρονική περίοδο από 23 Φεβρουαρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2022 έχει καταγράψει 1392 αναφορές αιτήματα πολιτών, από τα οποία έχουν διεκπεραιωθεί τα 1347, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης 45 (αφορούν μελέτες εγκατάστασης φωτεινών σηματοδοτών). Παράλληλα, το 1544 δέχθηκε 513 αιτήματα που αφορούσαν αρμοδιότητες άλλων φορέων (δήμους, ΔΕΚΟ, εταιρείες τηλεπικοινωνιών) και τα οποία δρομολογήθηκαν προς τους αντίστοιχους αρμόδιους φορείς για την επίλυσή τους.

Τα αιτήματα–αναφορές αφορούν έκτακτα συμβάντα, φθορές και βλάβες που συμβαίνουν στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου της Αττικής, ενώ ο μηχανισμός διαχείρισης και διεκπεραίωσης των αιτημάτων βρίσκεται σε επαγρύπνηση, έτσι ώστε να γίνεται άμεσα η προώθηση των αναφορών στις αρμόδιες υπηρεσίες και στα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής. Ταυτόχρονα, η επιστημονική ομάδα των συγκοινωνιολόγων της Περιφέρειας με τη χρήση νέων τεχνολογιών, αντλεί ποιοτικά κυκλοφοριακά στοιχεία, τα οποία επεξεργάζεται η Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Διάβασε τη συνέχεια στο 4troxoi.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet