Όσο απομακρυνόμαστε από την πόλη και οδηγώντας στο εθνικό δίκτυο διαπιστώνουμε ότι μπορεί να συναντήσουμε πινακίδες που να μας ενημερώνουν για διέλευση άγριων ζώων και να απαιτούν την προσοχή μας.

Αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια τα ατυχήματα με άγρια ζώα αυξάνονται διαρκώς. Οι αιτίες πολλές, αφού πέρα από την αύξηση του αριθμού των ζώων, η αναζήτηση για τροφή τα υποχρεώνει πολλές φορές να κατέβουν χαμηλά και μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον που είναι τα βουνά.

Το να συναντήσεις ένα ζώο στο δρόμο όταν κινείσαι με ταχύτητες πάνω από 100 χλμ./ώρα, όπως συμβαίνει στο εθνικό δίκτυο, είναι κάτι που προκαλεί τρόμο. Ωστόσο, θα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και φυσικά να έχουμε το 100% της προσοχής μας στο δρόμο, έτσι ώστε να το αντιληφθούμε έγκαιρα.

Καλό είναι να τηρούμε τα όρια ταχύτητας και να προσέχουμε τη σήμανση και να προσαρμοζόμαστε στις οδηγίες που μας δίνουν. Αν έχουμε την απαραίτητη προσοχή στο δρόμο και στο αυτοκίνητο, τότε ο έχουμε περισσότερο χρόνο για να αντιδράσουμε, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η απόσπαση της προσοχής μας έστω και για ένα δευτερόλεπτο μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.

Σε περίπτωση που συναντήσουμε στο δρόμο ένα ζώο θα πρέπει να αντιδράσουμε αστραπιαία, πατώντας το φρένο με μεγάλη δύναμη και κρατώντας το τιμόνι σταθερά. Θα πρέπει να προσέχουμε ότι απότομη κίνηση στο τιμόνι μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου του οχήματος.

Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι μοιραζόμαστε το δρόμο και με άλλα οχήματα, τα οποία κινούνται δίπλα μας ή και στο αντίθετο ρεύμα. Έτσι, οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι προσεκτικές, έτσι ώστε να διατηρήσουμε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Αν απαιτείται να κάνουμε ελιγμό οφείλουμε να έχουμε στο μυαλό μας όλα τα παραπάνω. Τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, όπως το ESP, βοηθούν σημαντικά στη διατήρηση της πορείας μας.

Διάβασε τη συνέχεια στο 4troxoi.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet