Κείμενο – Drone: Μανώλης Σαλούρος / Φωτογραφίες: Θάνος Ηλιόπουλος

Χριστούγεννα: Οδοιπορικό στη Θεσσαλία

Έναν πλούτο εικόνων και συναισθημάτων χαρίζει απλόχερα η Θεσσαλία στον ταξιδιώτη, σε μέρη όπως είναι τα Τρίκαλα, τα Μετέωρα, το Νεραϊδοχώρι, το Περτούλι, η Ελάτη και η Λίμνη Πλαστήρα. Μια περιφέρεια με συνολική έκταση 14.036 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που αντιπροσωπεύει περίπου το 11% της συνολικής έκτασης της ελληνικής επικράτειας.

αυτοκίνητο

Τι να δούμε;

Το Βυζαντινό Κάστρο (εκεί και το ρολόι του φρουρίου) > Τον Μύλο Ματσόπουλου (τα Χριστούγεννα τον «Μύλο των Ξωτικών» > Το Ασκληπιείο της Αρχαίας Τρίκκης > Το Τζαμί του Οσμάν Σαχ (ή και Κουρσούμ Τζαμί) > Τον Ληθαίο ποταμό από την κεντρική γέφυρα στα Τρίκαλα > Τα έξι μοναστήρια των Μετεώρων που είναι επισκέψιμα σήμερα, ακόμη και με ηλεκτρικό ποδήλατο που μπορείτε να νοικιάσετε > Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Μανιταριών στην Καλαμπάκα > Το Χιονοδρομικό στο Περτούλι και πολλές δραστηριότητες γύρω από αυτό (Pertouli Extreme Sports) > Το Πέτρινο Γεφύρι της Παλαιοκαρυάς (Καταρράκτες) αλλά και του Αγίου Βησσαρίωνα (ή Πύλης ή Πόρτας) ανάμεσα από Ελάτη και Πύλη.

αυτοκίνητο

Χριστούγεννα: Οδοιπορικό στα Ιωάννινα

Γνωστά λοιπόν και ως Γιάννενα ή Γιάννινα, είναι πόλη της Ηπείρου, έδρα του Δήμου Ιωαννιτών και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, αποτελώντας την έδρα και μεγαλύτερη πόλη της Περιφέρειας Ηπείρου. Βρίσκονται στο κέντρο του ομώνυμου λεκανοπεδίου, ενώ μεταξύ των πολυποίκιλων γεωγραφικών χαρακτηριστικών της περιοχής ξεχωριστή θέση κατέχει η Λίμνη Παμβώτιδα – το στολίδι της ευρύτερης περιοχής!

αυτοκίνητο

Τι να δούμε;

Το Κάστρο Ιωαννίνων: Περιέχει το Φετιχιέ Τζαμί, τον Τάφο του Αλή Πασά και το Βυζαντινό Μουσείο, όπως και την αίθουσα Έκθεσης Αργυροχρυσοχοΐας. > Το υπαίθριο θέατρο χωρητικότητας 3.500 ατόμων «Κώστας Φρόντζος» > Το Σπήλαιο Περάματος βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την πόλη και έχει μήκος περίπου 830 μέτρων και έκταση περίπου 14.400 τ.μ. > Την αρχαία Δωδώνη, με το καλά διατηρημένο αρχαίο θέατρό της > Το νησάκι της Λίμνης Παμβώτιδας, ή της Λίμνης Ιωαννίνων, ή του Αλή Πασά, που είναι ένα από τα δύο κατοικημένα νησιά σε λίμνη στη χώρα (το άλλο είναι ο Άγιος Αχίλλειος Πρεσπών).

αυτοκίνητο

Χριστούγεννα: Οδοιπορικό στο Πήλιο

Το Πήλιο μπορεί να σε γοητεύσει κάθε εποχή του χρόνου. Στην πανέμορφη αυτή γωνιά της πατρίδας μας, αξίζει κανείς να βάλει στόχο, εκτός από τα γνωστά ορεινά χωριά του Πηλίου, και το λιγότερο δημοφιλές -αλλά ταυτόχρονα γεμάτο οδηγικό και τουριστικό ενδιαφέρον- νότιο κομμάτι του.

αυτοκίνητο

Τι να δούμε;

Το νησάκι Παλαιό Τρίκερι απέναντι από την Αγία Κυριακή > Τη θέα από την κεντρική πλατεία στη Μακρυνίτσα > Τα χωριά Κισσός, Λαύκος, Σταγιάτες, Κεραμίδι, Πινακάτες και Άγιος Λαυρέντιος > Το «Μονοπάτι των Κενταύρων» με τα χαρακτηριστικά γεφύρια στην Πορταριά > Τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών > Τον πλάτανο στην πλατεία της Άγιας Παρασκευής, στην Τσαγκαράδα

αυτοκίνητο

Διάβασε τη συνέχεια στο 4troxoi.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet