Οι οδηγοί στην Ελλάδα αποδεδειγμένα δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Καθημερινά, στους ελληνικούς δρόμους σημειώνονται εκατοντάδες ατυχήματα, με την Ελληνική Αστυνομία να βεβαιώνει χιλιάδες κλήσεις σε εβδομαδιαία βάση.

Η οδική ασφάλεια, δυστυχώς, περνά σε δεύτερη μοίρα, γεγονός που αποδεικνύεται από τα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε το ίδρυμα Fondation VINCI Autoroutes και διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Ipsos σε 12.400 άτομα από 11 ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέδειξε η έρευνα του ευρωβαρόμετρου του 2023, τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες όχι μόνο μιλούν στο κινητό τηλέφωνο, αλλά συμμετέχουν ακόμη και σε βίντεο εν κινήσει. Ειδικότερα, το 76% των Ελλήνων οδηγών μιλάει στο τηλέφωνο και συνολικά το 84% χρησιμοποιεί το smartphone κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Η δεύτερη συνηθέστερη και το ίδιο επικίνδυνη παράβαση, την οποία κάνουν 8 στους 10 οδηγούς,  είναι η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Το 86% φοβάται τη συμπεριφορά των άλλων οδηγών

Από την άλλη, οι Έλληνες οδηγοί είναι ευέξαπτοι στους ελληνικούς δρόμους με το 63% να παραδέχεται ότι διαπληκτίζεται με τους άλλους οδηγούς, το 60% κορνάρει άσκοπα, το 24% κατεβαίνει από το αυτοκίνητο για να διαπληκτιστεί και το 86% έχει φοβηθεί από την επιθετική συμπεριφορά άλλων οδηγών. 

Διάβασε τη συνέχεια στο 4troxoi.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet