Στην Ελλάδα σπάνια θα πεις ότι κάνει κρύο, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη ζέστη. Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καύσωνας αποτελούν κανόνα στη χώρα μας, ενώ όσο το καλοκαίρι προχωράει, τόσο αυτές ανεβαίνουν σε νούμερα που δύσκολα μπορείς να διαχειριστείς, ειδικά μέσα σ΄ ένα αυτοκίνητο.

Τώρα λοιπόν που το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, τα σχολεία έκλεισαν και στον ορίζοντα διαφαίνονται οι διακοπές, όλα σχεδόν μοιάζουν ιδανικά. Σχεδόν όλα, εκτός από τη θερμοκρασία, που, στη χώρα μας δεν το έχει και δύσκολο να φλερτάρει τα όρια του καύσωνα.

Για να κινηθούμε στην καθημερινότητά μας, πηγαίνοντας στο γραφείο μας ή σε δουλειές ή ακόμα καλύτερα, αν είμαστε τυχεροί και έχουμε εξασφαλίσει ήδη την άδειά μας να απολαύσουμε την ξεγνοιασιά των διακοπών, θα πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα που θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη με τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα.

Σημαντικό είναι να φροντίσουμε να βρούμε μια θέση στάθμευσης σε σκιερό μέρος, κάτω από ένα δέντρο, με ηλιοπροστασία ή ιδανικά σε ένα κλειστό χώρο parking. Καλό είναι πριν ξεκινήσουμε να ανοίξουμε τα παράθυρα έτσι ώστε να εκτονωθεί η θερμοκρασία που έχει στο εσωτερικό του το αυτοκίνητο.

Διάβασε τις υπόλοιπες σωτήριες συμβουλές στο 4troxoi.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet