Με τις τιμές των καυσίμων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν τα φθηνότερα πρατήρια. Χρειάζεται προσοχή όμως, καθώς, όπως έχει διαπιστωθεί, όσες επιχειρήσεις προσφέρουν τη βενζίνη και το πετρέλαιο σε χαμηλότερη τιμή, ο κίνδυνος καυσίμου χαμηλής ποιότητας είναι μεγαλύτερος.

Η χορήγηση νοθευμένης βενζίνης είναι ένα φαινόμενο το οποίο αντιμετωπίζουν συχνά οι οδηγοί, με αποτέλεσμα να προκαλείται ζημιά στα οχήματα. Τα αρμόδια κλιμάκια πραγματοποιούν συνεχώς ελέγχους το τελευταίο διάστημα, επιβάλλοντας τις ανάλογες ποινές στους παραβάτες, αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει τους ανυποψίαστους οδηγούς.

Τι είναι το νοθευμένο καύσιμο

Νοθευμένο είναι το καύσιμο που έχει συνδυαστεί με άλλες χημικές ενώσεις. Η νοθεία μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους και στόχος των πρατηριούχων είναι να εξοικονομήσουν χρήματα. Παλαιότερα νόθευαν τη βενζίνη με πετρέλαιο θέρμανσης, κάτι που προκαλούσε μεγάλες βλάβες στους κινητήρες.

βενζίνη

Πλέον, για να μην γίνονται αντιληπτοί, χρησιμοποιούν χημικές ενώσεις που αραιώνουν τη βενζίνη. Οι διαλύτες αυτοί δεν εντοπίζονται άμεσα, αλλά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, όπου οι ιδιοκτήτες μόλις γέμισαν το ντεπόζιτο, είδαν ξαφνικά το αυτοκίνητο να ακινητοποιείται. Αυτό συμβαίνει διότι η ποσότητα διαλυτών στο καύσιμο είναι τόσο υψηλή, που το αυτοκίνητο σταματά προκειμένου να μην προκληθεί σοβαρή βλάβη.

Πώς θα αντιληφθείς αν η βενζίνη είναι νοθευμένη

Κατά τη διαδικασία πλήρωσης του ρεζερβουάρ είναι αδύνατον να καταλάβεις ότι εκείνη τη στιγμή γεμίζει με ακατάλληλη βενζίνη. Τα σημάδια της νοθείας θα έρθουν λίγο αργότερα. Αν το καύσιμο είναι τελείως νοθευμένο, αρκούν λίγα χιλιόμετρα ώστε οι στροφές να εμφανίσουν ακανόνιστο ρυθμό. Το όχημα θα εμφανίσει περίεργη συμπεριφορά, με αρρυθμία στο ρελαντί και διακοπές στη λειτουργία του κινητήρα.

Διάβασε τη συνέχεια στο 4troxoi.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet