Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο μόνο για μικρές αποστάσεις ή πραγματοποιούμε ελάχιστα χιλιόμετρα ετησίως. Τα ελαστικά απαιτείται να βρίσκονται σε καλή κατάσταση ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σωστά στις εντολές του οδηγού, κάθε δευτερόλεπτο της οδήγησης.

Οι τέσσερις αυτές επιφάνειες συνδέουν το αυτοκίνητο με το έδαφος και αποτελούν τον αφανή ήρωα της σωστής και ασφαλής λειτουργίας του αυτοκινήτου και των συστημάτων που προλαμβάνουν μια σύγκρουση, όπως το ελεγχόμενο φρενάρισμα. Οπότε πρέπει να τα ελέγχουμε τακτικά να τα αντικαθιστούμε άμεσα όταν έρθει η ώρα.

Προφανώς και το κόστος της αλλαγής των ελαστικών είναι μεγάλο, αλλά για την ασφάλεια τη δική σου και των υπολοίπων επιβατών, η αντικατάστασή τους δεν παίρνει αναβολές.

ελαστικά

Πότε θα καταλάβω ότι ήρθε η ώρα να αλλάξω τα ελαστικά

Αν τα ελαστικά τα έχετε βάλει πριν από μια τετραετία ή έχουν κάνει 40.000 χλμ., τότε θα αρχίσουν να εμφανίζουν σημάδια φθοράς. Μια φορά το μήνα ή πριν από μεγάλα ταξίδια ή τις διακοπές, κρίνεται απαραίτητο να τα ελέγχετε. Και να θυμάστε πως το ελάχιστο νόμιμο βάθος είναι 1,6 χλστ.

Διάβασε τη συνέχεια στο 4troxoi.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet