Δικαστήριο του Τορίνο αναμένεται να δώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες τέλος στο σίριαλ της διαμάχης που μαίνεται επί χρόνια στους κόλπους της οικογένειας Ανιέλι για την κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Τζιάνι Ανιέλι.

Το «αφεντικό» των Fiat και Ferrari, ένα σύμβολο της μεταπολεμικής οικονομικής άνθισης της Ιταλίας, πέθανε πριν από δύο δεκαετίες. Αλλά η περιουσία του «ζει» και επεκτείνεται και πυροδοτεί συγκρούσεις.

Η κόρη του Τζιάνι Ανιέλι, Μαργκερίτα, κληρονόμησε 1,2 δισ. ευρώ και έρχεται αντιμέτωπη με την προσφυγή τριών από τα 8 παιδιά της, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου γιου της, Τζον Έλκαν, ο οποίος είναι πρόεδρος των Ferrari και Stellantis.

Η Μαργκερίτα, καλλιτέχνης με φιλανθρωπική δράση και το μόνο εν ζωή παιδί του Τζιάνι, μπορεί να κληρονόμησε τα χρήματα, αλλά το 2014, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα της, υπέγραψε τις λεγόμενες «Συμφωνίες της Γενεύης». Αυτές ήρθαν, ενώ η Fiat βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας.

Στη βάση της πρώτης συμφωνίας έλαβε ακίνητα, έργα Τέχνης και ρευστοποιήσιμο ενεργητικό από την περιουσία του Τζιάνι, αλλά αποποιήθηκε της όποιας μελλοντικής επιρροής στην Dicembre, εταιρεία με ρόλο κλειδί στην Exor, τoν holding όμιλο της οικογένειας Ανιέλι.

Η συμφωνία αυτή ουσιαστικά κατοχύρωνε τη θέση του Τζον Έλκαν ως διαδόχου του Τζιάνι Ανιέλι και έβγαζαν από την εξίσωση τη μητέρα του όσον αφορά στις επιχειρηματικές αποφάσεις. O Τζον Έλκαν, 47 ετών, είναι επικεφαλής της Exor, η οποία έχει μερίδια μεταξύ άλλων σε brands διεθνών εφημερίδων.

Διάβασε τη συνέχεια στο Intronews.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet