Θέλεiς να κάνεις διακοπές και δεν αντέχεις στη σκέψη ότι θα αφήσεις πίσω το κατοικίδιό σου; Δεν είναι πρόβλημα, Μπορείς να απολαύσεις τις διακοπές σου και με τον τετράποδο φίλο σου και να δημιουργήσεις αναμνήσεις για αυτήν την μοναδική σύνδεση που έχεις μαζί του.

Ευτυχώς πλέον υπάρχουν πολλά pet friendly ξενοδοχεία και οι μετακινήσεις των τετράποδων με πλοία και αεροπλάνα είναι πιο αξιοπρεπείς! Οπότε, έχεις λύσει ένα κομμάτι που στο παρελθόν σε δυσκόλευε. Τι άλλο πρέπει να γνωρίζεις όμως πριν πάρεις την απόφαση γι’ αυτό το ταξίδι;

κατοικίδιο

Τρόπος μεταφοράς

 • Με πλοίο: σε ταξίδι με πλοίο τα μικρόσωμα κατοικίδια (μέχρι 10 κιλά) μεταφέρονται εντός κλουβιού μεταφοράς και παραμένουν εντός των κλουβιών. Δεν επιτρέπεται η παραμονή τους στους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους χωρίς κλουβί.
 • Με αυτοκίνητο: αν ταξιδεύεις με το αυτοκίνητο τα πράγματα είναι συνήθως πιο απλά. Εννοείται χρειάζεσαι ειδικό κλουβί για την ασφάλεια του κατοικίδιου – και τη δική σου και σε καμία περίπτωση μην αφήσεις το κατοικίδιό σου στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα.
 • Με ΚΤΕΛ: τα μικρά ζώα (μέχρι 10 κιλά) μπορούν να ταξιδεύουν εντός του χώρου επιβατών, μέσα σε κλουβί μεταφοράς.
 • Με αεροπλάνο: για χώρες της ΕΕ, χρειάζεσαι έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της λύσσας, – ηλεκτρονικό πομποδέκτη (τσιπ). Τα μικρά ζώα, μέχρι 8 κιλά, ταξιδεύουν σε ειδικό κλουβί μικρών διαστάσεων. Αν είναι μεγαλύτερο τότε οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ειδικά κλουβιά και γίνεται η μεταφορά στον χώρο τον αποσκευών!
κατοικίδιο

Η δική μου εμπειρία από ταξίδι με αεροπλάνο με τη Λαίδη μου, ένα 9χρονο σνάουτσερ, είναι ότι στρεσαρίστηκε κατά την διάρκεια της πτήσης παρόλο που την είχα μαζί μου στην καμπίνα. Βέβαια όπως και εγώ συμβουλεύτηκα πρώτα την κτηνίατρο, αυτό πρέπει να κάνεις και εσύ!

Διαμονή

Πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς ότι το ξενοδοχείο είναι pet friendly, για να μη βρεθείς μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Τα ξενοδοχεία που δέχονται τετράποδα συνήθως το αναφέρουν στα site τους ή στις πλατφόρμες. Για να είσαι απόλυτα ασφαλής ωστόσο, φρόντισε πριν την κράτηση να κάνεις ένα τηλεφώνημα και ιδανικά να έχεις την απάντησή τους γραπτώς, σε κάποιο email.

Μπορείς να πας παντού με το κατοικίδιο;

Δεν υπάρχουν όρια για το τι μπορείς να κάνεις ή να πας με το κατοικίδιο σου. Kαι για μπάνιο μπορείς να πας και για πεζοπορία. Mπορεί να δυσκολευτείς λίγο στο night life αλλά αν στα πλάνα σου δεν είναι το ατελείωτο ξενύχτι, δεν έχεις πρόβλημα.

κατοικίδιο

Κανόνες στη θάλασσα

 • Να αποφύγεις τις άκρως τουριστικές παραλίες
 • Αν κάποιος παραπονεθεί καλό θα ήταν να απομακρύνεις το κατοικίδιό σου από τη θάλασσα
 • Φτιάξε μια όμορφη μεγάλη σκιά, σε ένα δροσερό μέρος, βάλε το νεράκι του και απόλαυσε ένα υπέροχο μπάνιο.
 • Τα ζωάκια μας είναι σαν τα παιδιά! Δεν αντέχουν και δεν πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο!

Τι πρέπει να έχεις μαζί σου;

 • Το βιβλιάριο υγείας. Το βασικότερο απ’ όλα είναι να έχεις μαζί σου όλα τα αποδεικτικά έγγραφα του σκύλου ή της γάτας σου, ώστε, αν χρειαστεί ή αν σου ζητηθεί, να μπορείς να δείξεις τα εμβόλια και τις αποπαρασιτώσεις του.
 • Ένα τσαντάκι πρώτων βοηθειών για το κατοικίδιό σου: ζήτησε από τον κτηνίατρό σου μία λίστα με τα απαραίτητα που πρέπει να έχεις μαζί σου και φτιάξε το απαραίτητο pets first aid kit.
 • Αντικουνουπικό κολάρο και σπρέι, μην το παραλείψεις!
 • Μπολ φαγητού, νερού, τροφή, το κρεβατάκι του, βούρτσα και τα ειδικά σαμπουάν του.
 • Το αγαπημένο του παιχνίδι.
 • Λουρί, κλουβί.
 • Poop bags: σε κάθε βόλτα του ζώου σου να φροντίζεις ώστε αφού κάνει την ανάγκη του να παραμένει ο χώρος καθαρός.
κατοικίδιο

Το να κάνεις διακοπές μαζί με το κατοικίδιό σου είναι μία καταπληκτική εμπειρία! Απόλαυσέ την! Τη χαρά που θα προσφέρεις στο ζωάκι σου θα την καταλάβεις από την κουνιστή του ουρίτσα!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet