Σε εποχές που όλα διαφοροποιούνται κάθε εβδομάδα και τα σχέδια του σήμερα πάνε περίπατο αύριο, το να κλείσεις διακοπές από αρχές Μαΐου για να βρεις νορμάλ τιμές και να προλάβεις να κλείσεις ένα αξιοπρεπές κατάλυμα σε κάποιο νησί, δεν είναι εφικτό. Για πάρα πολλούς η στιγμή να βρουν που θα μπορέσουν να πάνε 4-5 ημέρες τον Αύγουστο, είναι τώρα.

Όμως, τώρα, το 80% των ελληνικών νησιών είναι απλησίαστο. Ακόμα και νησιά που δεν περιμένεις, όπως η Κύθνος ή η Κίμωλος, έχουν επιλογές για άλλη οικονομική κλίμακα. Ποιο είναι όμως το υπόλοιπο 20%; Οι Βόρειες Σποράδες. Η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Σκύρος και η Αλόννησος.

Και τα 4 νησιά έχουν ακόμα πολλές επιλογές για διαμονή και σχετικά «παλέψιμες» τιμές για τη μεταφορά. Η πρόσβαση στις Βόρειες Σποράδες γίνεται κατά βάση από τον Άγιο Κωνσταντίνο, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να πας εκεί είτε με ΚΤΕΛ είτε με αμάξι. Στην πρώτη περίπτωση θα σου βγει οικονομικά, αλλά θα ταλαιπωρηθείς και θα έχεις πολλούς χρονικούς περιορισμούς.

Στη δεύτερη περίπτωση, με το αμάξι, θα σου φύγουν πολλά σε διόδια και βενζίνες και θα πρέπει να πάρεις μαζί σου και το αμάξι, άρα μιλάμε για 72 ευρώ τα ακτοπλοϊκά, συν ένα 30-40άρι το άτομο για τις βενζίνες, αν υποθέσουμε ότι είστε 4 μες στο όχημα, συν ένα 40-50άρι ο καθένας για τη μεταφορά του με το πλοίο. Χοντρικά πάμε στα 150 ευρώ για τα μεταφορικά.

Μια τρίτη επιλογή είναι φυσικά το αεροδρόμιο, να πετάξεις δηλαδή από Αθήνα για Σκιάθο. Αυτή τη στιγμή οι τιμές για 15αυγουστο είναι στα 198 ευρώ. Είναι 48 ευρώ πάνω σε σχέση με το αμάξι, αλλά η οικονομική απόσταση εξισορροπείται από το ότι θα πας και θα φτάσεις μέσα σε 40 λεπτά, άρα θα έχεις περισσότερο χρόνο να απολαύσεις τις 5 μέρες που θα πας.

Αν πάρουμε ως πρώτο έξοδο τα αεροπορικά, τότε αυτομάτως η Σκιάθος γίνεται δεσμευτική επιλογή. Αν επιλέξεις τη Σκύρο ή τη Σκόπελο, τότε είναι μονόδρομος να πας με το αμάξι Άγιο Κωνσταντίνο και να πας κατευθείαν με πλοίο εκεί.

Από τα 4 νησιά, η Σκόπελος και η Σκιάθος έχουν την μεγαλύτερη γοητεία, τα περισσότερα στοιχεία που θα σε κάνουν να απολαύσεις στο έπακρο τις διακοπές σου. Και στο μεταξύ τους μπρα ντε φερ, το νησί που κερδίζει είναι η Σκιάθος. Πάντοτε ανάλογα και με τις προτιμήσεις. Αν θες πιο ήρεμες διακοπές, όπου θα απολαύσεις το φαγητό και τη θάλασσα, τότε θα πας στη Σκόπελο. Αν είσαι κάτω από 30 και θες να φλερτάρεις, να γνωρίσεις παρέες και να ζήσεις το summer love, τότε η Σκιάθος είναι η κορυφαία επιλογή.

Μένει λοιπόν το ξενοδοχείο. Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, η Σκιάθος έχει περίπου 80 καταλύματα στο Booking με διαθέσιμα δωμάτια και ικανοποιούν κάθε τσέπη. Αν αφήσουμε στην άκρη τα δωμάτια που έχουν κόστος από 200 ευρώ το βράδυ κατ΄ άτομο και πάνω, μπορεί κανείς να βρει σε αξιοπρεπείς μονάδες φιλοξενίας και κοντά στο κέντρο, δωμάτια ακόμα και με 100 ευρώ το βράδυ για δύο άτομα.

νησί

Διαβάστε περισσότερα στο nitro.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet