Η γη χρειάζεται την βοήθεια μας! Και δεν χρειάζεται ούτε να ξοδέψουμε πολλά χρήματα, ούτε να κάνουμε κάτι δύσκολο. Οι πιο απλοί τρόποι που μπορείς να φανταστείς ίσως είναι και οι πιο ευεργετικές ενέργειες για την διάσωση της γης.

πλανήτη

Ο πλανήτης μας χρειάζεται

Ο πλανήτης χρειάζεται όσο ποτέ τη βοήθειά μας. Γιατί η οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι γεγονός. Γιατί η ρύπανση από πλαστικά απόβλητα είναι τεράστια. Γατί τα άγρια ζώα εξαφανίζονται.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον πλανήτη μας είναι να χάσουμε την ελπίδα μας… Αν δεν έχουμε ελπίδα, τα παρατάμε και σταματάμε να προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί ώστε να κάνουμε τη διαφορά». Τζέιν Γκούνταλ

Οι μικρές αλλαγές λοιπόν που κάνουμε κάθε μέρα μπορούν να οδηγήσουν στο είδος του κόσμου που θέλουμε στο μέλλον. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να μας φαίνονται ασήμαντες. Δεν είναι όμως. Γι’ αυτό ξεκίνα άμεσα:

#1 Μην σπαταλάς φαγητό

Μην μαγειρεύεις τεράστιες ποσότητες φαγητού αν γνωρίζεις ότι θα δεν θα το φάει κανείς ή αλλιώς φρόντισε να το αποθηκεύεις για να το χρησιμοποιείς κάποια άλλη μέρα. Ήξερες ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, σπαταλάμε σχεδόν το 40 τοις εκατό όλων των τροφίμων που παράγονται. Επιπλέον, τα απορριπτόμενα τρόφιμα αντιπροσωπεύουν περίπου το 10 τοις εκατό όλων των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.’

#2 Πάρε ποδήλατο ή περπάτα πιο πολύ

Δεν είναι μυστικό ότι τα αυτοκίνητα είναι η κύρια αιτία των εκπομπών άνθρακα που προκαλούν την κλιματική αλλαγή. Η επιλογή να περπατήσεις ή να πάρεις ποδήλατο, όταν είναι δυνατό, ειδικά για τοπικά ταξίδια, μπορεί να έχει σημαντική διαφορά τόσο στο περιβάλλον όσο και στο πορτοφόλι σου.

πλανήτη

#3 Πάρε μέρος σε μια δράση

Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς ως μονάδα να βοηθήσεις τον πλανήτη είναι μέσω των δράσεων. Δεν είναι λίγες οι εθελοντικές ομάδες που διοργανώνουν ημέρες καθαριότητας σε παράλιες, δρόμους ή πάρκα. Πάρε παράδειγμα από τους celebrities.

#4 Ανακύκλωσε έξυπνα

Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι από εμάς είναι εξοικειωμένοι με την έννοια της ανακύκλωσης. Πολλοί ωστόσο, δεν έχουν ξεκάθαρα στο μυαλό τους ποια αντικείμενα μπορούν να ανακυκλωθούν. Πριν κάνεις το απλό, να ξεχωρίσεις δηλαδή τα απορρίμματα και να τα πετάξεις στους 3 βασικούς κάδους πλαστικό, απόρριμμα και γυαλί. δες εδώ πως θα ανακυκλώσεις σωστά.

πλανήτη

#5 Βγάλε από την ζωή σου το πλαστικό

Η ανακύκλωση είναι καλή, αλλά το να μειώσουμε τα απόβλητά μας είναι ακόμα καλύτερο. Η ποσότητα των πλαστικών μιας χρήσης για παράδειγμα τα οποία χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή είναι τεράστια. Η μείωση της χρήσης τους επιβάλλεται. Ξεκίνα λοιπόν, να πίνεις νερό από θερμός και όχι από πλαστικό μπουκάλι. Χρησιμοποίησε επαναχρησιμοποιημένη τσάντα στο σούπερ μάρκετ και πάρε τον take away καφέ σου στο δικό σου ποτηράκι.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet