Η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση είναι δύο βασικοί πράσινοι όροι. Και από αυτό δεν θα έπρεπε να εξαιρείται ο τομέας της ομορφιάς. Που πετάμε λοιπόν, την τόσο μεγάλη ποσότητα από μάσκαρα, foundation, πούδρες, ρουζ, μολύβια, κρέμες προσώπου και σώματος; Η ανακύκλωση προϊόντων ομορφιάς ή η επαναχρησιμοποίησή τους με διαφορετικό τρόπο είναι απαραίτητη για την προστασία του πλανήτη και τη δημιουργία ολοένα και πιο συνειδητών οικολογικών βιώσιμων πρακτικών.

ομορφιάς

Πώς να ανακυκλώνεις σωστά τα προϊόντα ομορφιάς

Έλεγξε τις ημερομηνίες λήξεως και χρησιμοποίησε αλλιώς

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την σωστή ανακύκλωση προϊόντων ομορφιάς είναι να κατανοήσουμε εάν τα προϊόντα από τα οποία θέλουμε να απαλλαγούμε έχουν λήξει ή όχι. Αν δεν έχουν λήξει, είναι κρίμα να τα ξεφορτωθείς πριν τελειώσουν. Για να αποφύγεις την υπερφόρτωση των χωματερών, επαναχρησιμοποίησε τα καλλυντικά σου

Πώς μπορείς να το κάνεις; Υπάρχει τρόπος. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις τα αφρόλουτρα που δεν σου αρέσουν ως καθαριστικό νεροχύτη κουζίνας και μπάνιου. Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα. Και τι γίνεται με τις κρέμες προσώπου; Είναι εξαιρετικές και για τον απαλό καθαρισμό δερμάτινων και οικολογικών παπουτσιών, καναπέδων και τσαντών.

Καθάρισε τα δοχεία

Αν τελείωσε η κρέμα σώματος, το μπουκάλι με το σαμπουάν και το αφρόλουτρο και το αγαπημένο σου μικκυλιακό νερό και είσαι έτοιμη να το πετάξεις στον κάδο μην το κάνεις. Είναι σημαντικό να τα καθαρίσεις καλά όλα τα μπουκάλια με τρεχούμενο νερό.

Γενικά οι πλαστικές συσκευασίες αφού καθαριστούν σωστά μπορούν να πεταχτούν στους ειδικούς κάδους που δέχονται πλαστικά. Ιδανικά φρόντισε να επιλέγεις brand που χρησιμοποιούν πλήρως ανακυκλώσιμα μπουκάλια φιλικά προς το περιβάλλον. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.

ομορφιάς

Γίνε δημιουργική

Πριν πετάξεις οποιαδήποτε συσκευασία σκέψου αν με κάποια μετατροπή μπορεί να σου φανεί χρήσιμη σε άλλα πράγματα. Στο διαδίκτυο θα βρεις άπειρες δημιουργικές ιδέες και βήμα βήμα συμβουλές για να επαναχρησιμοποιήσεις πολλές συσκευασίες.

Πήγαινε τα άδεια μπουκάλια στα σημεία πώλησης

Μια επιλογή ανακύκλωσης που είναι ακόμα ελάχιστα γνωστή, αλλά αναμφισβήτητα ενδιαφέρουσα, πολύ χρήσιμη και με πράσινη προοπτική, είναι αυτή της επιστροφής της συσκευασίας των τελικών προϊόντων στα σημεία πώλησης της μάρκας. Δυστυχώς, δεν είναι ακόμα δυνατό να γίνει αυτό με όλες τις μάρκες, αλλά μερικές εταιρείες καλλυντικών δίνουν στους πελάτες τους αυτή δυνατότητα. Δηλαδή, αφού τελειώσει το προϊόν, επιστρέφεις τα άδεια μπουκάλια απευθείας σε κάποιο καταστήματα της επωνυμίας των προϊόντων. Σε αντάλλαγμα παίρνεις εκπτώσεις στις επόμενες αγορές σου.

Έτσι οι εταιρείες θα φροντίσουν για τη σωστή απόρριψη των συσκευασιών, απαλλάσσοντάς σε από μια δουλειά και διασφαλίζοντας ότι η απόρριψη θα γίνει με κατάλληλο και συγκεκριμένο τρόπο για κάθε μεμονωμένο προϊόν που επιστρέφεται.

Δώσε προσοχή στις παλέτες

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις αγαπημένες μας παλέτες. Ένα must-have του νεσεσέρ κάθε beauty addict που σέβεται τον εαυτό της. Οι παλέτες σκιών όμως είναι δύσκολο να ανακυκλωθούν γιατί συχνά έχουν καθρέφτη. Οπότε, αφού τελειώσουν πλήρως, πρέπει να πεταχτούν στον αδιαχώριστο κάδο απορριμμάτων.

ομορφιάς

Και τα υπολείμματα που αφαίρεσες; Μην τα πετάξεις στο νεροχύτη γιατί είναι ρύποι! Πάρε ένα δοχείο με καπάκι, τοποθέτησε τα υπολείμματα της σκιάς και κλείσε με το καπάκι. Πέταξέ το επίσης στον αδιαχώρητο κάδο ανακύκλωσης.

Με μικρές προφυλάξεις, σωστή πληροφόρηση και λίγη προσοχή είναι πραγματικά απλό να φροντίσουμε για την απόρριψη και την ανακύκλωση των προϊόντων ομορφιάς μας. Είναι απλές χειρονομίες που όμως έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον και στην προστασία του πλανήτη μας.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet