Όταν πάμε στο γραφείο, δεν σκεφτόμαστε πάντα που θα πετάξουμε ένα χαρτί που δεν χρειαζόμαστε ή βαριόμαστε να πάμε στον κάδο ανακύκλωσης να πετάξουμε το ποτήρι από τον καφέ μας. Γιατί όμως, ενώ στο σπίτι μας η οικολογία μας αφορά και κάνουμε ανακύκλωση, στο γραφείο είμαστε πιο χαλαροί με αυτό το θέμα;

Ευτυχώς, υπάρχουν πλέον αρκετοί τρόποι να συμβάλουμε κι εμείς, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε εταιρικό, υιοθετώντας πρακτικές που βοηθούν στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της επιχείρησής που εργαζόμαστε και στην μετατροπή του γραφείου σε έναν χώρο οικολογικής ευαισθησίας.

Ανακυκλώστε τα δοχεία μελάνης

Μπορείτε να μαζεύετε τα τελειωμένα μελάνια για κάποιο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να τα επιστρέφετε σε ένα πολυκατάστημα ηλεκτρικών ειδών για ανακύκλωση. Έτσι μειώνετε και το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα! Σ’ αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να λάβετε πιστοποιητικά που αποδεικνύουν τις προσπάθειές σας για βιωσιμότητα και εταιρική κοινωνική ευθύνη.

οικολογία

Μειώστε τη χρήση πλαστικού

Ποτήρια μιας χρήσης, μπουκαλάκια νερού και αναλώσιμα πλαστικά είναι οι… συνήθεις ύποπτοι σε κάθε γραφείο. Σίγουρα μπορείτε να περιορίσετε τη χρήση τους, αλλά ακόμα κι αν δυσκολεύεστε να τα μειώσετε, μπορείτε πάντα να τα ανακυκλώνετε.  Τοποθετήστε έναν κάδο ανακύκλωσης σε κεντρικό σημείο για να είναι εύκολα προσβάσιμος από όλους τους εργαζόμενους για να ενεργοποιούνται πιο εύκολα. Επιπλέον μπορείτε να φέρετε το δικό σας ποτήρι από το σπίτι!

Μειώστε την άσκοπη χρήση χαρτιού

Είναι συνήθεια, αλλά από αυτές που κόβονται μάλλον εύκολα! Δεν υπάρχει λόγος να τυπώνετε αρχεία χωρίς λόγο, παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο. Και για να μειώσετε ακόμα περισσότερο τη χρήση χαρτιού, προτιμήστε την εκτύπωση διπλής όψης.

Αποσυνδέστε ό,τι δεν χρησιμοποιείτε

Η πιο σημαντική συμβουλή και αυτή που μάλλον ξεχνάτε συχνότερα! Όταν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, δηλαδή κλειστά αλλά στην πρίζα, τα μηχανήματα συνεχίζουν να καταναλώνουν ενέργεια που επηρεάζει αρνητικά τόσο το περιβάλλον όσο και τους λογαριασμούς σας. Όταν φεύγετε από το γραφείο, θυμηθείτε να αποσυνδέσετε όλες τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που συνεχίζουν να καταναλώνουν ρεύμα. Ακόμα κι αν είστε στο γραφείο, κάντε συνήθειά σας να βγάζετε από την πρίζα όσα μηχανήματα δεν χρησιμοποιείτε εκείνη τη στιγμή και βοηθήστε τη Γη!

οικολογία

Διαβάστε επίσης: Εσύ ήξερες ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τον ύπνο σου;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet