Η χρήση πλαστικών αντικειμένων είναι μία από τις πιο βλαβερές συνήθειες τόσο για την υγεία μας όσο και για την βιωσιμότητα του πλανήτη. Η αυξανόμενη χρήση σε συνδυασμό με το ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν ανακυκλώνει, επιδεινώνει καθημερινά την κατάσταση. Στην προστασία του περιβάλλοντος όμως επιβάλλεται να συνεισφέρουμε όλοι. Αρκεί να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας μικρές και απλές συνήθειες και να βγάλουμε το πλαστικό από τη ζωή μας!

χρήση

Ακολουθούν 7 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να αντικαταστήσεις τα πλαστικά αντικείμενα μιας χρήσης με επαναχρησιμοποιήσιμες, πάντα φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές.

#1 Χρησιμοποίησε πάνινη τσάντα για τα ψώνια σου

Δεν αρκεί μόνο το να μην χρησιμοποιείς τις πλαστικές σακούλες στο σούπερ μάρκετ. Καλό είναι να επεκτείνεις αυτή σου τη συνήθεια σε όλες σου τις αγορές -ρούχων, καλλυντικών… Μέχρι και στο φαρμακείο ή το βιβλιοπωλείο μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς πάντα την πάνινη τσάντα σου.

#2 Πες ΟΧΙ στα πλαστικά καλαμάκια

Το ξέρω ότι δεν πολυσυμπαθείς τα χάρτινα καλαμάκια γιατί διαλύονται – σε κανέναν δεν αρέσουν ιδιαίτερα- αλλά υπάρχει εναλλακτική ιδέα: τα μεταλλικά καλαμάκια που είναι πολλαπλών χρήσεων και δεν αφήνουν αυτή την αίσθηση χαρτιού στο στόμα και τα ροφήματά σου!

#3 Μαγείρεψε στο σπίτι, μην παραγγέλνεις συνέχεια

Το να επιλέγεις να μαγειρεύεις με φρέσκα υλικά στο σπίτι βοηθάς ταυτόχρονα την υγεία σου αλλά και το περιβάλλον σε πολλά επίπεδα. Ετοίμασε φρέσκες σαλάτες και χυμούς και μείωσε με αυτό τον τρόπο τις πλαστικές συσκευασίες, μέσα στις οποίες τοποθετείται το delivery που παραγγέλνεις.

χρήση

#4 ΜΗΝ επιλέγεις πλαστικές συσκευασίες

Πλαστικές συσκευασίες υπάρχουν από το υγρό κρεμοσάπουνο μέχρι τα συσκευασμένα φαγητά- γι’ αυτό όπου είναι εφικτό αγόρασε χύμα προϊόντα. Δεν μπορείς να αποφύγεις πάντα το πλαστικό, είναι αναπόφευκτο στην ζωή μας. Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως, είναι να είσαι προσεκτική πριν αγοράσεις κάτι και να βλέπεις αν η συσκευασία είναι βιοδιασπόμενη ή αν υπάρχουν εναλλακτικές οικολογικές επιλογές σε αντίστοιχο προϊόν.

χρήση

#5 Αντικατέστησε τα πλαστικά αντικείμενα της κουζίνας

Μία eco friendly λύση είναι να αντικαταστήσεις σιγά σιγά τα πλαστικά αντικείμενα της κουζίνας σου με ανοξείδωτα ή γυάλινα. Από τα τάπερ μέχρι την κανάτα του νερού υπάρχουν άπειρες οικολογικές επιλογές.

#6 Μείωσε το πλαστικό στα ρούχα που φοράς

Τις περισσότερες φορές η σύνθεση των ρούχων περιέχει πλαστικές ίνες (όπως ο πολυεστέρας και το λύκρα) οι οποίες βλάπτουν το περιβάλλον. Επίλεξε eco-friendly brands και κάνε το αποτύπωμά σου στο περιβάλλον πιο ελαφρύ!

χρήση

#7 Πες ΟΧΙ σε πλαστικά μπουκαλάκια νερού και καφέ

Αντικατέστησε τα πλαστικά μπουκαλάκια νερού με eco friendly επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια. Υπάρχουν υπέροχα στην αγορά και θα βρεις κάποιο που θα χαίρεσαι να βλέπεις και να γεμίζεις καθημερινά. Το ίδιο κάνε και με τον καφέ σου. Αν στις πρωινές σου συνήθειες περιλαμβάνεται ο καφές από το αγαπημένο σου coffee spot, δώσε το δικό σου ποτήρι με καπάκι. Σκέψου ότι μόνο εσύ, μπορείς να γλιτώσεις από το περιβάλλον τουλάχιστον 300 πλαστικά ποτήρια.

χρήση

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet