Δεν έχει σημασία αν το σαλόνι σου είναι μικρό ή μεγάλο, υπάρχουν απλοί “κανόνες” για την διακόσμηση του που μπορείς να ακολουθήσεις για να είναι λες και βγήκε από περιοδικό!

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα σε ένα ξένο χώρο απ’ ότι στο σπίτι τους. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν δίνουν βάση στη διακόσμηση του προσωπικού τους χώρου, κάτι που συμβάλει στο να μπορεί να ξεκουράζονται και να χαλαρώνουν πραγματικά.

Το σπίτι είναι ο χώρος μας, το καταφύγιο μας, ένα μέρος του εαυτού μας. Γι’ αυτό δεν πρέπει απλώς να το φροντίζουμε αλλά και να το νοιαζόμαστε. Όταν φτιάχνουμε το σπίτι μας όμως είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι και αγχωμένοι που πολλές φορές κάνουμε διακοσμητικά λάθη. Οι παρακάτω 4 απλοί κανόνες διακόσμησης όμως θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις το καθιστικό σου στο δικό σου αγαπημένο χώρο.

#1 Επίλεξε κοινά στοιχεία

Ο καλύτερος τρόπος για να ρέει η ενέργεια στο χώρο και να σου δημιουργεί μια τέλεια αίσθηση είναι να επιλέγεις κομμάτια που συντονίζονται με κάποιο τρόπο χωρίς απαραίτητα να είναι ασορτί. Για παράδειγμα αν έχεις ένα ξύλινο τραπεζάκι σαλονιού, πρόσθεσε ένα ξύλινο δίσκο στην κονσόλα ή ξύλινα ράφια. Ή φρόντισε το μαξιλάρι του καναπέ να ταιριάζει με μια απόχρωση από το χαλί.

διακόσμηση

#2 Άλλαξε τα σχήματα

Εάν γενικά στο χώρο κυριαρχούν οι γωνίες και τα τετράγωνα κομμάτια πρόσθεσε μερικές πιο απαλές ή στρογγυλεμένες πινελιές, όπως ένα στρογγυλό τραπέζι, μια κυλινδρική λάμπα ή μια καρέκλα σε οβάλ σχήμα.

διακόσμηση

#3 Παίξε με τον φωτισμό

Πολλοί πιστεύουν ότι το φως στο ταβάνι του σαλονιού είναι αρκετό. Λάθος. Ένας καλός κανόνας είναι να προσθέσεις τουλάχιστον ένα φωτιστικό δαπέδου και ένα επιτραπέζιο φωτιστικό. Βοηθούν στο να δημιουργηθεί τέλεια ατμόσφαιρα, αλλά και κάνουν το χώρο πιο λειτουργικό για ανάγνωση για παράδειγμα.

διακόσμηση

#4 Πρόσθεσε πουφ

Δεν μπορείς να κανείς λάθος όταν προσθέτεις ένα πουφ! Είτε είναι κάποιο χουχουλιάρικο πουφ, είτε κάποιο οθωμανικού τύπου, είτε κάποιο σκαμπό, κάθε σαλόνι πρέπει να έχει ένα. Δίνουν cozy αίσθηση και είναι και πρακτικά γιατί είναι εύκολο να μετακινηθούν οπουδήποτε θέλεις να καθίσεις εσύ ή η παρέα σου ανά πάσα στιγμή.

διακόσμηση
Modern interior of living room with grey sofa, ottoman and floor lamp 3d rendering
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet