Είσαι από εκείνους που λατρεύουν τα φυτά και έχουν έστω κι ένα μικρό γλαστράκι σπίτι τους; Τότε να ξέρεις πως η απόλυτη διακοσμητική τάση είναι τα φυτά στο μπάνιο- με την προϋπόθεση φυσικά πως υπάρχει κάποιο παράθυρο!

Τα φυτά καθαρίζουν και ανανεώνουν την ατμόσφαιρα, αφού της χαρίζουν περισσότερο οξυγόνο καθώς επίσης βελτιώνουν τη διάθεση και γενικότερα την υγεία. Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου βοηθούν επίσης στον καθαρισμό του αέρα.

Αν αναρωτιέσαι ποια φυτά είναι κατάλληλα για να βάλεις στο μπάνιο σου, η παρακάτω λίστα θα σου δώσει την απάντηση:

φυτά

Δράκαινα

Η δράκαινα είναι μια καλή επιλογή για το μπάνιο σου, αφού έχει ελάχιστες απαιτήσεις ως φυτό. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό, τροπικό και δενδροειδές φυτό με σχετικά αργή ανάπτυξη, το οποίο ξεχωρίζει για τα μυτερά λογχοειδή φύλλα του.

Σανσιβέρια

Η Σανσιβέρια, που είναι γνωστή σαν ‘η γλώσσα της πεθεράς’ είναι ένα ανθεκτικό φυτό το οποίο μπορεί να επιβιώσει και σε σκοτεινό και σε φωτεινό μπάνιο. Ανήκει στην κατηγορία των φυτών για εσωτερικούς χώρους που έχει την ικανότητα να φιλτράρει και να καθαρίζει τον αέρα στο χώρο που βρίσκεται. Δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου φροντίδα αρκεί να την ποτίζεις μία φορά το μήνα, για να συνεχίσει να επιβιώνει.

φυτά

Ζάμια

Η ζάμια αποτελεί και αυτή με τη σειρά της ένα ιδιαίτερα εύκολο φυτό με ελάχιστες απαιτήσεις φροντίδας, το οποίο θα αναδείξει μοναδικά το μπάνιο σας χάρη στο μοναδικό του φύλλωμα!

 Η τροπική και ιδιαίτερα δημοφιλής φτέρη χαρακτηρίζεται από τα λαμπερά καταπράσινα ελικοειδή φύλλα της που είναι σκληρά και κρέμονται προς τα κάτω. Ιδανική θέση γι’ αυτήν αποτελούν οι κρεμαστές ή ψηλές γλάστρες, οι οποίες θα συμπληρώσουν αρμονικά το σκηνικό χαλάρωσης και ηρεμίας που θέλουμε να έχει ο συγκεκριμένος χώρος.

Αγλαόνημα

 Το αγλαόνημα εκτός από εξαιρετικά εύκολο στη φροντίδα του, είναι διάσημο για τα φύλλα του, τα οποία εμφανίζουν εντυπωσιακές διαφοροποιήσεις. Σαν φυτό μπορεί να επιβιώσει και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, γεγονός που το καθιστά μια ακόμη καλή επιλογή για τη διακόσμηση του μπάνιου σου.

φυτά

Διάβασε ακόμη: Wellness Home: Το σπίτι που μας βοηθάει να ζήσουμε περισσότερο

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet