Ποιος είναι καλύτερος για να μας διδάξει πώς θα κάνουμε πιο αποτελεσματικά τα ψώνια μας από την βασίλισσα της οργάνωσης Marie Kondo; Η παγκοσμίου φήμης σύμβουλος οργάνωσης είναι γνωστή για τη «Μέθοδο KonMari» για το de-cluttering του σπιτιού και της ζωής σου, κατά την οποία επικεντρώνεσαι στο να κρατάς αντικείμενα που σου «προκαλούν χαρά (spark joy)» και πετώντας αυτά που δεν το κάνουν. Αυτό σου επιτρέπει να απλοποιήσεις τις διαδικασίες ξεκαθαρίσματος που συχνά μοιάζουν από τρομακτικές έως αδύνατες.

Τώρα, η best-selling συγγραφέας αποκάλυψε πώς μετέφερε τις οργανωτικές της ικανότητες από την γκαρνταρόμπα στο ντουλάπι τροφίμων της. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Epicurious, περιέγραψε ότι το κλειδί για μία επιτυχημένη επίσκεψη στο super market είναι να την προσεγγίσεις με «πρόθεση και σχέδιο». Η Kondo το κάνει σχεδιάζοντας εκ των προτέρων το μενού για τα γεύματα των παιδιών της στο σχολείο και για τα οικογενειακά δείπνα. «Πάντα θα εξετάζω πρώτα την κουζίνα μου, αξιολογώντας τι χρειάζομαι περισσότερο, τι έχω ήδη και τι λήγει σύντομα, ώστε να μπορώ να εμπνευστώ για το ποια πιάτα πρέπει να μαγειρέψω πρώτα», είπε.

Στη συνέχεια, θα γράψει τη λίστα της και θα ψωνίσει σύμφωνα με τη διάταξη του καταστήματος και τη «φυσική ροή των διαδρόμων». Για παράδειγμα, θα μπορούσες να βάλεις στο καλάθι πρώτα τα φρούτα και τα λαχανικά, μετά το κρέας, μετά τη ξηρά τροφή κ.λπ. Και μην ανησυχείς αν πάρεις μια απροσδόκητη λιχουδιά στην πορεία, καθώς η Kondo λέει ότι θα ξεφύγει από τη λίστα της όταν συναντήσει νέα προϊόντα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της.

Τι υπάρχει, όμως, αυτή τη στιγμή στη λίστα super market της Kondo; Λοιπόν, σύμφωνα με την ίδια την γκουρού της οργάνωσης, το kombu, τα αποξηραμένα μανιτάρια shiitake και το tofu για μια σπιτική σούπα dashi είναι πάντα στο χειμερινό καλάθι της. Αποκάλυψε ότι η σούπα miso είναι το αγαπημένο φαγητό της οικογένειάς της, καθώς αποτελεί μια διασκεδαστική μαγειρική δραστηριότητα που μπορεί να κάνει με τα παιδιά της. Μιλώντας για συνταγές, η Kondo μοιράστηκε επίσης ότι το στυλ της στα ψώνια παντοπωλείου είναι παρόμοιο με αυτό της μεθόδου τακτοποίησης της.

Μπορείς να εφαρμόσεις τις τακτικές της Kondo και στο δικό σου ντουλάπι τροφίμων κρατώντας οποιοδήποτε τρόφιμο σου «προκαλεί χαρά» όταν τακτοποιείς. Φαίνεται ότι αυτή η σοκολάτα θα μείνει τελικά!

Διάβασε επίσης: Αυτές είναι οι προβλέψεις του Etsy για τις interiors τάσεις του 2023.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet