Ναι, φέτος το καλοκαίρι κράτησε πιο πολύ και για να είμαστε ειλικρινείς ακόμα καλά κρατεί. Όμως η διάθεση έχει αρχίσει να γίνεται πιο φθινοπωρινή. Θες οι συνήθειες πλέον, η πιο προγραμματισμένη καθημερινότητα, όλα γύρω μου μοιάζουν περισσότερο «χειμωνιάτικα» παρά «καλοκαιρινά».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το σπίτι άρχισε πάλι να γίνεται ένα πεδίο διασκέδασης με το σαλόνι να είναι το βασικό δωμάτιο που περνά καλά όλη η οικογένεια, μαζί ή κατά μόνας. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε ένα update από πέρσι για να καλυτερεύσουμε όλες εκείνες τις ώρες της homemade διασκέδασης.

Το φετινό update μέχρι στιγμής έχει γίνει στο ηχοσύστημα του σαλονιού. Θα μου πεις, πώς σχετίζεται άμεσα με την διασκέδαση στο σπίτι μικρών και μεγάλων; Κι όμως, αν μιλάμε για το Sub Mini, το νέο subwoofer της Sonos που εκτός του ότι αναβαθμίζει τη διακόσμηση του χώρου, προσφέρει μία φανταστική εμπειρία όσον αφορά στον ήχο.

Homemade movie night – Κάθε Σάββατο έχουμε προβολή στο σαλόνι

Τα Σάββατα πλέον έχουν γίνει τα αγαπημένα μας. Μαζί με τον μπαμπά, τον Χάρη και φυσικά τα φιλαράκια του (Πούπου, η μαϊμού – Νόε, το ποντικάκι – Σπίθας, το ελεφαντάκι κλπ) καθόμαστε στον καναπέ με pop corn ή παρόμοιες λιχουδιές και βλέπουμε μία παιδική ταινία.

Τώρα πια που ο Χάρης πάει σχολείο και έχει φτιάξει τον δικό του κύκλο κοινωνικά, έχουμε αρχίσει να έχουμε και επισκέψεις. Επομένως, τους φτιάχνω το κατάλληλο σκηνικό. Κόβουμε εισιτήρια, «αγοράζουμε» pop corn και χυμούς και καθόμαστε στις θέσεις μας, δηλαδή στα μαξιλάρια που έχω σκορπίσει στο σαλόνι. Το Sub Mini που περισσότερο μοιάζει με διακοσμητικό minimal αισθητικής παρά με ηχείο παίρνει μπρος και σε συνδυασμό με την ηχομπάρα Ray της Sonos, κάνουν το σαλόνι μου μία mini κινηματογραφική αίθουσα.

Τα διπλά προσαρμοσμένα woofers του Sub Mini και η προηγμένη επεξεργασία δημιουργούν βαθιές, δυναμικές χαμηλές συχνότητες χωρίς βουητό ή παράσιτα και έτσι κάθε σκηνή και κάθε τραγούδι το αισθάνεσαι σε βάθος, σαν να είσαι σε αίθουσα με επαγγελματικό ήχο. Τα παιδιά σαφώς δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά, αλλά τα μάτια τους προδίδουν το πόσο τους έχει συνεπάρει η εμπειρία, ακόμα κι αν είναι σε σπίτι και όχι σε αίθουσα.

Αν μας έχει μείνει κουράγιο και ώρα, μαζί με τον μπαμπά κρατάμε το σκηνικό και βάζουμε την αγαπημένη μας σειρά ή μία ταινία που χάσαμε στη μεγάλη οθόνη. Είμαστε ή μάλλον ήμασταν φανατική του κινηματογράφου και πλέον μας λείπει πολύ. Γι’ αυτό το ηχοσύστημα που έχουμε φτιάξει με το Ray και πλέον το Sub Mini είναι η παρηγοριά μας. Εγώ διαλέξω ταινία και ο Δανιήλ φτιάχνει τον ήχο.

Ο minimal σχεδιασμός του Sonos Sub Mini

movie
Το Sonos Sub Mini σε μαύρο ή λευκό θα ενταχθεί εύκολα στο σαλόνι σου

Μία ειδική μνεία για το design του Sub Mini. Επειδή είμαστε σε φάση που αναδιαμορφώνουμε τον χώρο μας, για τον Δανιήλ το ηχοσύστημα είναι πρωτεύουσας σημασίας. Εγώ από την άλλη, επειδή ως ηχεία στο μυαλό μου είχα ογκώδη αντικείμενα που χαλούσαν αισθητικά το σαλόνι μου, τα ηχεία της Sonos είναι η αισθητική μου ικανοποίηση και ο λόγος που αποφύγαμε μία «διακοσμητική σύγκρουση».

Αφού λύσαμε και τα αισθητικής φύσεως προβλήματα, τώρα πλέον απολαμβάνουμε όλοι τον τέλειο ήχο ακόμα και κατά περίπτωση που μας προσφέρει το Sub Mini της Sonos. Με δύο κινήσεις από το κινητό, της Κυριακές ξυπνάμε σαν σε συναυλία, ενώ περιμένω την ώρα που οι περιστάσεις θα απαιτήσουν μουσική και χορό για να απογειώσουμε τον ήχο με το δίδυμο Sub Mini & Ray της Sonos που έχουμε στο σαλόνι μας.

Extra highlights για το Sonos Sub Mini

  • Μπορείς να προσαρμόσεις τον ήχο του Sub Mini με το Trueplay, το οποίο ανιχνεύει και προσαρμόζει τον ήχο του συστήματος για αντανακλάσεις από τοίχους και έπιπλα, δίνοντάς σας την καλύτερη εμπειρία ακρόασης. Στον δικό μας χώρο που τα εμπόδια-παιχνίδια είναι πολλά και πολύ κοντά σε όγκο στα έπιπλα είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμο.
  • To Sonos Sub Mini είναι ιδανικό ακόμα και για μένα που καμία σχέση δεν έχω με συνδέσεις και διασυνδέσεις. Η εγκατάστασή του είναι πανεύκολη και φυσικά χάρη στο Sonos Αpp, όλες οι λειτουργίες του μεταφέρονται στο smartphone σου. Αρκεί να ανοίξεις το app και το Sub Mini θα μπει σε λειτουργία.
movie
  • To Sonos Sub Mini είναι ασύρματο subwoofer, με compact κυλινδρικό σχεδιασμό. Δεν χρειάζεται να σπαζοκεφαλιάσεις για το πού θα μπει, αν έχει πρίζες εκεί ή αν τα καλώδια θα ενοχλούν. Επίσης, για το δικό μας σπίτι πολύ σημαντικό.
  • O minimal σχεδιασμός του Sub Mini της Sonos θα ταιριάξει εύκολα σε ένα minimal, σύγχρονο σαλόνι και η αλήθεια είναι πώς θα το μετατρέψει στο «talk of your friends» μέρος για τα ΣΚ με παρέα. Κι αν είστε γονείς, τότε χρειάζεστε σίγουρα μία εναλλακτική του κλασσικού Σαββατόβραδου στο σπίτι. Σωστά;
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!