Και είναι κλασικές επιλογές αλλά δεν είναι κι όλας. Είναι λίγο στάνταρ για την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά ταυτόχρονα κι ιδιαίτερα. Είναι κλασική λογοτεχνία αλλά μπορεί και να μην τα ξέρεις σαν τίτλους. Και θα μου πεις μιλάς με γρίφους γερόντισσα και θα σου πω πως έχεις δίκιο όμως όταν έπιασα στο χέρι μου αυτά τα βιβλία ενθουσιάστηκα για τρεις διαφορετικούς λόγους και σου δίνω τα facts!

Fact 1: Tην Άγκαθα Κρίστι την αγαπάμε για τις αστυνομικές της ιστορίες όμως στο βιβλίο που σου προτείνω παρακάτω καταπιάνεται με ένα άλλο θέμα: Τα Χριστούγεννα.

Fact 2: Το ότι ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είναι το πιο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Kαρόλου Ντίκενς ίσως το ήξερες. Το ότι είναι η πρώτη φορά που μεταφράζεται ολόκληρο παρακαλώ στα ελληνικά το ήξερες; Δε νομίζω!

Fact 3: Ο Λευκάδιος Χερν, ένας από τους πιο συγγραφείς του 19ου αιώνα, είναι Ελληνοϊρλανδός που τα βρόντηξε κι έφυγε, πήγε Ιαπωνία, μιλούσε άπταιστα ιαπωνικά και κανένα από τα 5 παιδιά του δεν είχε ελληνικό όνομα! Όχι θα σκάσει!

Κι αφού τελειώσαμε με τα facts έχουμε και λέμε:

Τίτλος: Αστέρι πάνω από τη Βηθλεέμ και άλλες ιστορίες

Συγγραφέας: Agatha Christie

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Σελ.: 238

Η διασημότερη συγγραφέας μυστηρίου όλων των εποχών στρέφει το ενδιαφέρον της στο θέμα «Χριστούγεννα». Σε μια φάτνη της Βηθλεέμ ένας άγγελος προσφέρει στη Μαρία ένα όραμα του μέλλοντος και την ευκαιρία να αλλάξει τη ροή των γεγονότων. Ένας άτακτος γαϊδαράκος μαθαίνει το νόημα της αγάπης, καθώς μεταφέρει με ασφάλεια προς την Αίγυπτο μια πολύ ξεχωριστή μητέρα και το παιδί της.
Η Άγκαθα Κρίστι εξέδωσε αυτή τη συλλογή ποιημάτων και ιστοριών με θρησκευτικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το όνομα του συζύγου της. Το βιβλίο θεωρήθηκε παιδικό, προκειμένου να διαφοροποιηθεί από το υπόλοιπο έργο της, ωστόσο απευθύνεται κυρίως σε ενηλίκους – ειδικά στους ενηλίκους των μέσων της δεκαετίας του ’60, τότε που πρωτοδημοσιεύτηκε. Αν και οι εκδότες της ήταν αρχικά πολύ επιφυλακτικοί, η επιτυχία του βιβλίου εξέπληξε και χαροποίησε τους πάντες, ακόμα και την ίδια τη συγγραφέα του.

βιβλία


Τίτλος: Ντέιβιντ Κόπερφιλντ

Συγγραφέας: Κάρολος Ντίκενς

Μετάφραση: Άρης Σφακιανάκης – Ηρώ Σκάρου

Εκδόσεις: Κέδρος

Σελ.: 1126

Ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, το πιο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς, το αγαπημένο του παιδί, όπως το αποκαλούσε, εκδίδεται για πρώτη φορά σε πλήρη μορφή στα ελληνικά.
Με χιούμορ αλλά και βαθιά αίσθηση του τραγικού, ο Ντίκενς αφηγείται την ιστορία του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, από τα στερημένα παιδικά του χρόνια έως τους πρώτους έρωτες, και από τον καθημερινό αγώνα για τα προς το ζην έως τις δυσκολίες ενός γάμου. Ο ήρωας αντιμετωπίζει με σθένος κάθε εμπόδιο, και από βοηθός σε δικηγορικό γραφείο και ανταποκριτής εφημερίδων εξελίσσεται σε διάσημο συγγραφέα.
Με κεντρικό θέμα τη μνήμη και την ταυτότητα, το σπουδαίο αυτό μυθιστόρημα ενηλικίωσης και συγγραφικής ωριμότητας είναι μία εντυπωσιακή τοιχογραφία της ζωής στην Αγγλία τη βικτοριανή εποχή.

βιβλία

Τίτλος: Ιστορίες από έναν τόπο κι έναν χρόνο μαγικό

Συγγραφέας: Λευκάδιος Χερν

Εκδόσεις: Αιώρα

Σελ.: 80

Με πέντε ιστορίες -οι πέντε εμπνευσμένες από ιαπωνικούς θρύλους- που βάζουν φωτιά στη φαντασία, κινούνται μέσα σε υπερφυσικούς κόσμους και ξεσηκώνουν το συναίσθημα, σας συστήνουμε τον Λευκάδιο Χερν. Ήταν ένα περιπλανώμενο φάντασμα, σύμφωνα με έναν βιογράφο του. Ο Ελληνοϊρλανδός, και πολιτογραφημένος Ιάπωνας, συγγραφέας περπάτησε όλου του κόσμου τα μονοπάτια, έζησε σαν Οδυσσέας και αφηγήθηκε σαν Όμηρος.

βιβλία
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet