Τίτλος: Μαντάμ Μπάτερφλάι

Συγγραφέας: Benjamin Lacombe

Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Εικονογράφος: Benjamin Lacombe

Εκδόσεις: Κόκκινη κλωστή δεμένη

Σελ.: 72

Καημένη Μπατερφλάι…! Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι κάθε φορά που αγγίζουμε τα φτερά μιας πεταλούδας την καταδικάζουμε.
Μια γιαπωνέζα γκέισα, η Μπατερφλάι, παντρεύεται τον Πίνκερτον, έναν αμερικανό αξιωματικό, πιστεύοντας στις εφήμερες υποσχέσεις του. Εκείνος την εγκαταλείπει, εκείνη τον περιμένει για τρία ολόκληρα χρόνια. Όταν ο Πίνκερτον επιστρέφει για να διεκδικήσει αυτό που νομίζει ό, τι του ανήκει, όλα είναι διαφορετικά…
Αυτό το βιβλίο-έργο τέχνης, με τις εκθαμβωτικές ελαιογραφίες και μια εντυπωσιακή νωπογραφία με μολύβια και ακουαρέλες που ξεδιπλώνεται σε μήκος 8 μέτρων, μας ταξιδεύει σε μια Ιαπωνία γεμάτη μαγικές εικόνες και αντιθέσεις.

βιβλία

Τίτλος: Ταλεντίνα

Συγγραφέας: Αλέξης Σταμάτης

Εικονογράφηση: Νικολέττα Φιλιππίδη

Εκδόσεις: Καστανιώτη

Σελ.: 30

Η Λυδία είναι μία υπέροχη μικρή πιανίστα! Όλοι θαυμάζουν το παίξιμό της και ενθουσιάζονται στις συναυλίες της. Μυστική της φίλη είναι η Ταλεντίνα που νιώθει πως της δίνει τη δύναμη να παίζει υπέροχα και κάθε φορά κρυφά την ευχαριστεί. Όμως μετά από μία συναυλία η Λυδία το ξεχνάει και τότε… Μια γλυκιά ιστορία για μικρά παιδιά, που τους λέει ότι ταλέντο και προσπάθεια πρέπει να πηγαίνουν πάντα μαζί.

βιβλία

Τίτλος: Ο κουρέας των Χριστουγέννων

Συγγραφέας: Σταυρούλα Παγώνα

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Σελ.: 48

Η Παραμονή εκείνων των Χριστουγέννων θα ήταν σαν όλες τις άλλες για τον κυρ Στέφανο, τον κουρέα με τα μαγικά χέρια και τη χρυσή καρδιά, αν ένας παράξενος άντρας δεν χτυπούσε την πόρτα του, φέρνοντάς τον μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα…
Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι που μοσχομυρίζει κολόνια και γαρίφαλο, μια τρυφερή ιστορία για όλους εκείνους τους ήρωες της διπλανής μας πόρτας, που υπηρετούν ασίγαστα το ομορφότερο μήνυμα της ανθρωπότητας με πράξεις.

βιβλία

Τίτλος: Ένας Μάγος που ‘ταν γάτος

Συγγραφέας:  Σαμψωνάκη Μαρία

Εικονογράφος: Δενεζάκη Λιάνα

Εκδόσεις: Κίτρινο Πατίνι

Σελ.: 32

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μυστήριος μάγος που τρύπωσε σ’ έναν φεγγίτη και προσγειώθηκε στον ώμο μιας νεράιδας! Κι έτσι αναπάντεχα ξεκίνησε η συμβίωσή τους. Ένα έμμετρο φιλοζωικό παραμύθι που… νιαουρίζει για την ανάγκη προστασίας της αδέσποτης ζωής, γουργουρίζει από ανιδιοτελή προσφορά κι υπεύθυνη κηδεμονία και χαρίζει τρυφερά χάδια ανεκτίμητης ευγνωμοσύνης. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου στηρίζει φιλοζωικούς σκοπούς και φροντιστές αδέσποτων ζώων.

βιβλία

Διάβασε ακόμα: Tα βιβλία της εβδομάδας 9-15 Δεκεμβρίου: αφιέρωμα comics

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet