Πλέον οι μέρες των γιορτών είναι εδώ και υπάρχει μια κοινή απόλαυση για εμάς τους βιβλιόφιλους: τα Χριστούγεννα μαζί με τα βιβλία μας θα πάρουμε και το comic μας είτε για εμάς είτε για κάποιο πιτσιρίκι στο σπίτι! Έτσι διάλεξα τρία από τα αγαπημένα μου αποκτήματα για φέτος και σας τα παρουσιάζω!

βιβλία

Τίτλος: Η παρεκθήγηθη  

Συγγραφέας: Αρκάς                                                                                                                              

Εκδόσεις: Πατάκη

 Σελ.: 64

Έγινε παρεξήγηση και δεν υπάρχει εξήγηση.
Ο Θανασάκης και ο Χάρης μάλωσαν. Οι δυο καρδιακοί φίλοι που γνωρίζονται από τον παιδικό σταθμό και βρίσκονται πια στο νηπιαγωγείο τσακώθηκαν ξεχνώντας τη φιλία τόσων χρόνων. Γιατί;
Κανείς δεν ξέρει. Ούτε οι ίδιοι. Μάταια οι μαμάδες τους αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Μάταια ο καλός Αποστόλης αναλαμβάνει αποστολές συμφιλίωσης.
Το γυαλί έχει σπάσει. Οριστικά; Όχι, υπάρχει η μαγική κόλλα που θα ενώσει ξανά τα κομμάτια.
Την ανακαλύπτει ο Θανασάκης μέσα από λυγμούς και δάκρυα.
Ανακαλύψτε την κι εσείς μέσα από τα ξεκαρδιστικά γέλια που θα σας φέρει αυτό το σπαρταριστό άλμπουμ του Αρκά. Και ανακαλύψτε ακόμα πόση γλύκα κρύβουν οι παιδικές ψυχές.

βιβλία

Τίτλος: Bowie. Αστρόσκονη, ακτινοπίστολα & ονειροπόληση στην Εποχή του Φεγγαριού

Συγγραφέας: Michael Allred – Steve Horton

Εικονογράφηση: Laura Allred

Μετάφραση: Γιάννης Νενές

Εκδόσεις: Οξύ- Brainfood

Σελ.: 160

Το graphic novel που κρατάτε εξιστορεί την άνοδο της καριέρας του David Bowie από την αφάνεια στη φήμη, καθώς και την άνοδο και πτώση του Ziggy Stardust, του ιστορικού alter ego του Bowie. Ο Ziggy συνοδεύει τον Bowie στη μετ’ εμποδίων πορεία του προς την κορυφή, αλλά όταν οι Spiders from Mars τελικά διαλυθούν και ο Bowie φεύγει από το Λονδίνο για μια νομαδική ζωή στο εξωτερικό, πρέπει να αφήσει πίσω του την περσόνα του Ziggy και να ξεκουραστεί για τα καλά. Το τέλος του Ziggy αλλάζει τελικά όχι μόνο τον Bowie αλλά και τον ίδιο τον κόσμο.
Αυτή η εικονογραφημένη βιογραφία αφηγείται την ιστορία ενός από τους πιο διάσημους και αγαπημένους μουσικούς όπως ποτέ δεν έχει ξαναγίνει, με graphic αφηγήσεις του μπεστ-σέλερ καλλιτέχνη των New York Times Mike Allred και του αναγνωρισμένου από τους κριτικούς συγγραφέα Steve Horton.

βιβλία

Tίτλος: Δρακοδόντι, graphic novel      

Συγγραφέας: Χαΐνης Αποστολάκης – Νίκος Μπράτος                                                                     

Εκδόσεις: Καστανιώτης 

Σελ.: 80

Το Δρακοδόντι μού δόθηκε, δεν το σκέφτηκα. Το έζησα αλλόκοτα, μεταφυσικά, όπως ακριβώς αναπαρίσταται στο βιβλίο, ένα φθινόπωρο, ασκητεύοντας στην κρητική ενδοχώρα. Είναι ένα επικό, μεταφυσικό τραγουδαφήγημα, ένα αποκαλυπτικό παραμύθι, που αρχίζει με τον ήρωα να υπόσχεται στην αγαπημένη του ότι θα της φέρει του Δράκοντα το δόντι. Οι περιπέτειές του, ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, στην τάξη και στο χάος, τον οδηγούν στην ανακάλυψη των μεγάλων αιώνιων μυστικών της ζωής.

Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…

Έτσι μας συστήνει το σενάριο του ο Χαΐνης Αποστολάκης.

Διαβάστε ακόμα: Tα βιβλία της εβδομάδας 25 Νοεμβρίου με 2 Δεκεμβρίου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet