Θα ήταν καλό να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή. Αναφερόμαστε -κυρίως- στα άτομα που προτιμούν να κάνουν το μπάνιο τους σε μεγάλα beach bars και όχι σε όσους έχουν βρει το κατάλληλο spot κάτω από το δέντρο και απολαμβάνουν τόσο τη θάλασσα όσο και την ησυχία που επικρατεί στην όχι τόσο κρυφή παραλία που κάνουν τις βουτιές τους. Γιατί ναι, σε αυτή την περίπτωση σηκώνουμε τα χέρια ψηλά καθώς το διάβασμα φτάνει σε άλλο επίπεδο όταν τα κύματα «γλύφουν» τις πέτρες, τα τζιτζίκια έχουν στήσει τη δική τους οπερέτα και το αεράκι ρίχνει στο μπάκετ καπέλο σου μικροσκοπικά αντικείμενα που δεν γίνονται αντιληπτά από το ανθρώπινο μάτι. Στο ότι ήχος της θάλασσας είναι αγχολυτικός, εκεί θέλουμε να καταλήξουμε, δεν ξέρουμε γιατί κάναμε το αχρείαστο αυτό extra mile.

Αλλού θέλουμε να σταθούμε.

Υπάρχει μια ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων που μοστράρουν τα βιβλία που βρήκαν στη βιβλιοθήκη της θείας τους και παριστάνουν ότι τα διαβάζουν. Στην παραλία. Σε beach bar. Στην ξαπλώστρα με το μαξιλάρι και με θόρυβο που θα ζήλευε και ο μεταλάς που ζει στο διπλανό διαμέρισμα. Νιώσαμε λοιπόν την ανάγκη, πάντα με μια διάθεση που φλετράρει με το χιούμορ, να σχολιάσουμε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν ή διαβάζουν ανάμεσά μας. Ακολουθούν οι 5 πικρές αλήθειες για το «διάβασμα» στην παραλία.

Δεν συγκεντρώνονται, άρα δεν διαβάζουν

Ελάτε τώρα, πώς είναι εφικτό να χαθείς μέσα στις σελίδες του βιβλίου που κρατάς με τα γεμάτα λάδι χέρια σου, τη στιγμή που γύρω σου επικρατεί -κυριολεκτικά- ένας χαμός; Δυνατή μουσική, φωνές, παιδιά που καλά κάνουν και τρέχουν από εδώ και από εκεί, ρακέτες, πόλο χωρίς τέρματα. Ε, όχι, δεν γίνεται να διαβάσεις.

Instagram, baby

Δείξτε μας έναν άνθρωπο που δεν έχει ποστάρει το βιβλίο που «διαβάζει» ή όντως διαβάζει στο Instagram. Όλοι ξέρουμε, όμως, ότι στην πλειοψηφία τους, το μόνο που ενδιαφέρει αυτά τα άτομα, είναι να συγκεντρώσουν καρδούλες και όχι να αφήσουν ένα βιβλίο να κάνει τη δουλειά του. Ποια είναι αυτή; Να μας προβληματίσει, να μας κάνει να σκεφτούμε και να μας ταξιδέψει. Το μόνο ταξίδι που κάνουν είναι μέχρι την τουαλέτα. Και άμα…

Διάβασε τη συνέχεια στο Provocateur.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet