Τίτλος: Ο Καθρέφτης των δεινών μας

Συγγραφέας: Πιερ Λεμέρτ

Μετάφραση: Έφη Κορομηλά

Εκδόσεις: Μίνωας

Σελ.: 624

Τον Απρίλιο του 1940, τα γερμανικά στρατεύματα σχεδόν σε ρυθμό περιπάτου, προήλαυναν προς το Παρίσι δίχως να συναντούν καμία αντίσταση. Ο γαλλικός στρατός βρισκόταν σε αποδρομή και ο πληθυσμός ζούσε ένα αληθινό εφιάλτη: άνθρωποι ξεσπιτωμένοι, στους δρόμους, δίχως τρόφιμα, δίχως νερό, δίχως δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μεταφορικά μέσα. Βρίσκονταν στην κυριολεξία στο δρόμο με την ψυχή στο στόμα και το φόβο στην καρδιά.

Μέσα σε αυτή τη ζοφερή ατμόσφαιρα, μια τριαντάχρονη δασκάλα θα βιώσει ταυτόχρονα με το εθνικό δράμα την προσωπική της τραγωδία. Συνοδευόμενη στη φυγή από τον πιστό της κύριο Ζυλ θα προσπαθήσει να ξεδιαλύνει το μυστήριο που τίναξε στον αέρα την ζωή της μητέρας της. Μια ιστορία γεμάτη ένταση, ανατροπές, δυνατούς χαρακτήρες, ενταγμένους στο σκηνικό του πολέμου, βυθισμένους στο χάος και στον πανικό…


Τίτλος: Το μέλλον που επιλέγουμε. Πώς θα επιβιώσουμε από την κλιματική αλλαγή

Συγγραφείς: Christiana Figueres και Tom Rivett-Carnac

Μετάφραση: Νίκος Ρούσσος

Εκδόσεις: Ίκαρος

Σελ.: 240

Το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής αποτελεί πλέον το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του πλανήτη. Δεν είναι ένα ζήτημα μερικών γραφικών όπως αντιμετωπιζόταν πριν μερικές δεκαετίες, όταν εγκαίρως μας προειδοποιούσαν για τις δραματικές εξελίξεις που ήρθαν πλέον και βρισκόμαστε στο μη περαιτέρω. Στο πολύ ενδιαφέρον τους βιβλίου οι συγγραφείς μας γνωστοποιούν δυο πιθανά σενάρια για τον πλανήτη μας.

Το ένα δεν είναι μακρινό καθώς περιγράφουν πως θα είναι η ζωή μόλις το 2050 αν δεν παρθούν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, αν δεν εκπληρωθούν οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού. Στο δεύτερο μας εξηγούν πως θα είναι να ζούμε σε ε έναν κόσμο με ουδέτερο ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα. Δηλαδή το αισιόδοξο σενάριο. «Το μέλλον που επιλεγούμε» εκθέτει τις εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις που έχουμε στην διάθεση μας. Επίσης καταθέτει προτάσσεις για το τι πρέπει να πράξουν οι κυβερνήσεις, οι εταιρίες άλλα και ο καθένας από εμάς για αποτρέψουμε την καταστροφή.


Τίτλος: Ο γιός του αφέντη των ορφανών

Συγγραφέας: Adam Johnson

Μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Σελ.: 688

Το μυθιστόρημα που απέσπασε το βραβείο Πούλιτζερ μας ταξιδεύει στην καρδιά της πιο μυστηριώδους δικτατορίας του κόσμου. Ο Πακ Τζουν Ντο είναι ο βασανισμένος γιος μιας χαμένης μητέρας και ενός ισχυρού πατέρα, που διευθύνει ένα στρατόπεδο εργασίας για ορφανά παιδιά. Όταν η αφοσίωση και η οξυδέρκειά του αναγνωρίζονται από τους υψηλά ιστάμενους του κράτους, η προοδευτική άνοδος στην ιεραρχία μοιάζει ασταμάτητη.

Ο Τζουν Ντο γίνεται επαγγελματίας απαγωγέας. Αντιμετωπίζει παγωμένα νερά, σκοτεινές σήραγγες και ανατριχιαστικούς θαλάμους ανακρίσεων. Τολμάει να αντιταχθεί στον ίδιο τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, σε μια προσπάθεια να σώσει τη γυναίκα που αγαπάει, τη θρυλική ηθοποιό Ήλιο Σελήνη. Ένα συναρπαστικό θρίλερ και συνάμα μια ιστορία χαμένης αθωότητας, Ο γιος του αφέντη των ορφανών σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας χώρας που μαστίζεται από την πείνα, τη διαφθορά και την καθημερινή βαναυσότητα δίχως όμως να λείπουν η συντροφικότητα και οι κλεμμένες στιγμές ομορφιάς και αγάπης.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet