Τίτλος: Αλμύρα: Η ευτυχία Αλλιώς
Συγγραφέας: Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη
Σελίδες: 506
Εκδόσεις: ψυχογιός

Η Στάμω, το υποταγμένο κορίτσι της Μάνης, μεταμορφώνεται από τη δύναμη του έρωτα κι από ένα μωρό. Κάτω από τον ίσκιο του Ταΰγετου. Μυστηριώδη εγκλήματα, μεγαλοπρεπή βαλς και μια πυρκαγιά που σαρώνει τα πάντα. Στη ζωή του Οδυσσέα, στη Βιέννη. Πολλά ανείπωτα μυστικά κι ένα καταραμένο περιδέραιο συγκλονίζουν την Κλοέ, στο Παρίσι. Η Αντέλ, στην Αθήνα, δέχεται να γίνει παρένθετη μητέρα για χάρη της φίλης της. Μόνο που ερωτεύεται τον άντρα της. Σκιές και χρώματα γίνονται ένα με τον Αχιλλέα, στο νησί του ήλιου, τη Ρόδο. Η Ιουλία, η Νέα Υόρκη και το αμερικάνικο όνειρο. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Έξι ήρωες που διαμορφώνονται από τη δύναμη του πάθους τους. Από τον ιδρώτα, τα δάκρυα, τη θάλασσα. Πώς αλλιώς ονομάζεται η ευτυχία; Αλμύρα.

βιβλία

Τίτλος: Δηλητήριο για Πρωινό
Συγγραφέας: Λέμονι Σνίκετ
Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης
Σελίδες: 257
Εκδόσεις: Ελληνικά γράμματα

Διαβάζοντας το οπισθόφυλλο μπορεί να αισθανθείς μπερδεμένος! Τι συμβαίνει; Τι είναι η παραζάλη; Μπορεί να νομίζεις πως ξέρεις αλλά ο Λέμονι επιμένει πως μάλλον δεν έχεις ιδέα! Στο βιβλίο εξετάζεται μια μυστήρια και απεχθής δολοφονία. Ο ερευνητής που εξετάζει την υπόθεση είναι και το ίδιο το θύμα. Η έρευνα επεκτείνεται σε έναν μυστήριο άνθρωπο, σε ένα σούπερ μάρκετ αρκετά αγχωτικό, στη γέννηση της λογοτεχνίας, στα σπουδαία τραγούδια, τα κακομαγειρεμένα αβγά και πολλά άλλα. Μοιάζει με βιβλίο λογοτεχνίας αλλά ποιος ξέρει τελικά; Μπορεί να είναι και φιλοσοφικό! Ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα για εφήβους 12+ αλλά διαβάζεται με μεγάλη ευκολία κι από ανήλικες!

βιβλία

Τίτλος: Ένα με τη ζωή
Συγγραφέας: Eckhart Tolle
Μετάφραση: Σοφία Ανδρεοπούλου
Σελίδες: 188
Εκδόσεις: Πεδίο

Όταν η Oprah ανακοίνωσε ότι το βιβλίο “Μια Νέα Ζωή” ήταν η 61η επιλογή του Book Club της, το βιβλίο έφτασε στην πρώτη θέση της λίστας των best seller των New York Times, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα πέντε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, παραμένοντας στην κορυφή για 22 συνεχόμενες εβδομάδες. Ο σκοπός του περίφημμου αυτού βιβλίου είναι να επιφέρει μια αφύπνιση, ένα πνευματικό «ξύπνημα», που θα μας οδηγήσει να δούμε την πραγματική ουσία της ζωής, την αξία της κάθε στιγμής και να αποτινάξουμε το βάρος του παρελθόντος, αλλά και των τοξικών ανθρώπων και συναισθημάτων.

βιβλία
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet