Ο 91χρονος Χάιμε Πεναφιέλ απολύθηκε από την ισπανική εφημερίδα «El Mundo» μετά από 20 χρόνια, μετά την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου για τη βασίλισσα της Ισπανίας, Λετίθια, με τίτλο «Letizia & I».

Το βιβλίο είχε προκαλέσει σοκ στην ισπανική βασιλική οικογένεια, καθώς ο συγγραφέας ισχυρίστηκε πως η βασίλισσα είχε σχέση με τον πρώην γαμπρό της, Χάιμε ντελ Μπούργκο.

Ο Ισπανός δημοσιογράφος επιστρέφει με ένα νέο βιβλίο, με τίτλο «Οι σιωπές της Λετίθια», που αναμένεται να προκαλέσει και πάλι σάλο. Μάλιστα, τη χαρακτηρίζει «ψυχρή, συναισθηματικά ανώριμη και παθητικά επιθετική», ενώ λέει πως η οικογένεια του Φελίπε τη μισεί. Στο πρώτο κεφάλαιο, ο συγγραφέας ισχυρίζεται πως «τα πάντα στον κόσμο της Λετίθια έχουν καταρρεύσει» ως αποτέλεσμα υποτιθέμενης «απάτης, μοιχείας και προδοσίας».

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η βασίλισσα της Ισπανίας έχει μια «ψυχρή, άφθαρτη και αποφασιστική» αύρα γύρω της και πως η σιωπή της σχετικά με τις πρόσφατες καταγγελίες σηματοδοτεί τη «συναισθηματική ανωριμότητά» της. Ο Χάιμε Πεναφιέλ ισχυρίζεται, επίσης, πως η βασίλισσα «καταφεύγει στη σιωπή ως έναν τρόπο ελέγχου και τιμωρίας των άλλων ανθρώπων».

Στη συνέχεια, προσθέτει πως η «παθητικά επιθετική» συμπεριφορά της προς τον βασιλιά Φελίπε είναι ο λόγος που «η πεθερά της, βασίλισσα Σοφία, και οι κουνιάδες της, Ινφάντα Κριστίνα και η δούκισσα του Λούγκο, τη μισούν τόσο πολύ».

Στο επόμενο κεφάλαιο, ο Χάιμε Πενιαφέλ αναφέρει πως ο βασιλιάς Φελίπε ερωτεύτηκε τη μέλλουσα σύζυγό του ενώ την παρακολουθούσε να παρουσιάζει τις ειδήσεις. Τα δημοσιεύματα σχετικά με το πώς το βασιλικό ζευγάρι ήρθε κοντά ποικίλλουν με την πάροδο των ετών, με κάποιους να υποστηρίζουν πως συστήθηκαν σε ένα δείπνο, ενώ άλλοι λένε πως γνωρίστηκαν όταν ο Φελίπε επισκέφθηκε μια περιοχή με πετρελαιοκηλίδα στη Βόρεια Ισπανία.

Προέβλεψε, επίσης, πως το ζευγάρι, το οποίο έχει διατηρήσει αυτό που ο κυρίαρχος ισπανικός Τύπος έχει περιγράψει ως αξιοπρεπή σιωπή απέναντι στους συνεχιζόμενους ισχυρισμούς περί απιστίας της βασίλισσας, θα ακολουθήσει τα βήματα των γονέων τού Φελίπε, Χουάν Κάρλος και Σοφία.

Σε άλλο σημείο του βιβλίου του, ο Χάιμε ισχυρίζεται πως ο Φελίπε και η Λετίθια ζουν χωριστά και «διατηρούν, απλώς, τα προσχήματα».

Μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, η ισπανική έκδοση Le Nacional Cat δημοσίευσε μια κριτική, στην οποία υποστηρίζει πως ο Χάιμε Πεναφιέλ είναι «αποφασισμένος να τερματίσει την καριέρα της βασίλισσας» και τον περιγράφει ως «έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της Λετίθια».

Photo by Carlos Alvarez/2024 Getty Images

Διαβάστε επίσης:

Αθηνά Οικονομάκου: Οι νέες τρυφερές φωτογραφίες με τα παιδιά της

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet