Οι εργαζόμενες μαμάδες είναι απλώς ηρωίδες. Παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε έναν διαρκή αγώνα, καταφέρνουν και διατηρούν στρατηγικές ισορροπίες ανάμεσα στην οικογένεια και την καριέρα τους. Με κάποιο μαγικό τρόπο, μέσα στην τρέλα των καθημερινών υποχρεώσεων μπορούν να κάνουν τη ζωή να κυλάει ομαλά. Πως τα καταφέρνουν; Έχουν καθημερινές ρουτίνες που τους βοηθούν να κρατούν τη ζωή τους υπό έλεγχο.

εργαζόμενες μαμάδες

Αν ανήκεις στις εργαζόμενες μαμάδες σου έχουμε εδώ τις 5 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να έχεις μια -όσο γίνεται- ισορροπημένη καθημερινότητα:

#1 Ξύπνα πριν τα παιδιά

Από τη στιγμή που γίνεσαι μαμά, ξεχνάς το χουζούρεμα στο κρεβάτι. Το πρωινό ξύπνημα γίνεται καθημερινότητα – χωρίς εξαιρέσεις τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες και τις διακοπές. Το μαθαίνεις από την πρώτη μέρα που γεννιέται ένα παιδί και ίσως τελειώνει όταν αυτό αποφοιτήσει από το σχολείο. Είτε είσαι όμως είτε όχι του πρωινού ξυπνήματος, είναι σημαντικό να σηκωθείς έστω 15 λεπτά πριν τα παιδιά ώστε να έχεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου, να ετοιμάσεις με την ησυχία σου πρωινό, να κάνεις ένα ντουζ χωρίς να σου χτυπούν την πόρτα, να μακιγιαριστείς, να κάνεις ότι χρειάζεται για να ξεκινήσει λίγο ήρεμα η ημέρα σου.

#2 Τακτοποιήστε το βράδυ

Είναι σημαντικό προς το τέλος της ημέρας να μοιράσετε μερικές δουλειές – τα παιδιά να συμμαζέψουν τα παιχνίδια ή το γραφείο τους, εσύ να ασχοληθείς με το φαγητό και την κουζίνα, ο μπαμπάς με το καθιστικό. Εκτός του ότι μαθαίνουν όλοι να νιώθουν ευθύνη για την καθαριότητα του χώρου που ζει η οικογένεια, βοηθάει πρακτικά και εσένα. Θα ξεκινάς με ηρεμία την ημέρα καθώς τα πάντα θα είναι στη θέση τους και δεν μπορείς να πιστέψεις πόση εξοικονόμηση χρόνου θα έχεις το πρωί. Άσε που είναι υπέροχο να ξυπνάς σε ένα συμμαζεμένο σπίτι.

εργαζόμενες μαμάδες

#3 Φτιάξε τσάντες και ρούχα από το βράδυ

Μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις στο τέλος της ημέρας, και να νομίζεις ότι δεν χρειάζεται και πολύς χρόνος, αλλά κάνεις λάθος. Το να έχει όλη η οικογένεια έτοιμες τσάντες και ρούχα για το πρωί, εξοικονομεί χρόνο, μειώνει το “μαμά, που είναι το γκρι μπλουζάκι μου” και γλιτώνει από εκπλήξεις και γκρίνια (βλ. ασιδέρωτο, άπλυτο, άφαντο… )!

#4 Κάνε τις αγορές σου online

Το πιο πολύτιμο πράγμα στη ζωή μιας εργαζόμενης μαμάς είναι ο χρόνος. Η έλλειψή του είναι αυτή που προκαλεί τη μεγαλύτερη πίεση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανακαλύψουμε όλους τους τρόπους που θα μας βοηθήσουν να γλιτώνουμε χρόνο. Και ένα σημαντικό κομμάτι του ξοδεύεται στο super market. Δεν χρειάζεται να τρέχεις να το προλάβεις. Μπορείς να παραγγείλεις από τις εφαρμογές ότι χρειάζεσαι και να χρησιμοποιήσεις αυτό το χρόνο για να τον περάσεις δημιουργικά με τα παιδιά σου ή για να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί.

#5 Κάνε πρόγραμμα φαγητού για όλη την εβδομάδα

Μια μεγάλη αιτία στρες κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι να μην ξέρεις τι να φτιάξεις για δείπνο, να μην έχεις τα απαραίτητα στο σπίτι και τελικά να καταλήγεις να παραγγέλνετε ή να μην είσαι ικανοποιημένη. Είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός των γευμάτων της εβδομάδας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ακόμη κι αν δεν προλάβεις να κάνεις κάποια προετοιμασία, το γεγονός ότι θα έχεις στο σπίτι ότι χρειάζεσαι και μάλιστα θα το ξέρεις από την προηγούμενη μέρα θα σας βοηθήσει και να τρώτε σωστά και να μην αγχώνεσαι!

εργαζόμενες μαμάδες
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet