Η Χριστίνα Κοντοβά βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «The Break» και τη Βάσω Λασκαράκη όπου μίλησε με ειλικρίνεια για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να καταφέρει να υιοθετήσει την Ada, τις αποτυχημένες εγκυμοσύνες, αλλά και τη στήριξη του Τζώνη Καλημέρη.

«Η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάζομαι το πόσο επικοινωνιακή είναι η Ada. Δεν είμαι αντικοινωνική έχω κάποια όρια για να μην ανοιχτώ. Η Ada είναι το ακριβώς αντίθετη, θα σε ρωτήσει και προσωπικά σου πράγματα, θα σε αγκαλιάσει. Είναι κάτι δικό της, τη θαυμάζω και είναι δάσκαλος για μένα σε αυτό το επίπεδο. Όποτε μιλάω για εκείνη συγκινούμαι. Ήταν ήδη παιδάκι, είχα μεγάλη αγωνία για να είμαι εγώ πιο καλή και όχι πως θα είναι το παιδί. Ήξερα ότι στην Ουγκάντα θα τα καταφέρω μόνη μου αλλά είδα ότι τα όρια μπορείς να τα ξεπεράσεις. Το να επικοινωνείς με ανθρώπους που δεν είναι φίλοι σου γιατί ήταν και άλλες οικογένειες εκεί με τον ίδιο σκοπό. Από το πρώτο μου ταξίδι στην Αφρική ένιωσα μια σύνδεση και η ανάγκη μου για υιοθεσία γεννήθηκε εκεί. Τα προηγούμενα χρόνια έλεγα ότι δεν ήθελα να κάνω παιδί. Υπήρξαν στιγμές που λύγισα και οι πιο δύσκολες στιγμές ήταν εκεί. Δεν λύγισα για τον σκοπό μου εκεί ή να κάνω πίσω. Ήταν πολλές φορές ειδικά προς το τέλος της διαδικασίας, νόμιζα πραγματικά ότι θα πηδούσα από το παράθυρο από την απόγνωσή μου», είπε αρχικά η Χριστίνα Κοντοβά.

Για τον χωρισμό της από τον Τζώνη Καλημέρη και τον ρόλο που έπαιξε στην απόφασή της να υιοθετήσει την Ada, εξομολογήθηκε στη συνέχεια: «Αν δεν είχα τον Τζώνη στη ζωή μου εκείνη την εποχή δεν θα ήταν το ίδιο. Δεν το έχω πει ποτέ. Ήταν ο άνθρωπος που με στήριξε ψυχολογικά κυρίως και μου στήριξε το όνειρο. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που του είχα πει αυτή την σκέψη από την αρχή της γνωριμίας μας. Και μέχρι και σήμερα είναι εκεί, είναι ο μπαμπάς της. Η Ada τον φωνάζει μπαμπά και είμαστε οικογένεια. Ο χωρισμός μας ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι γιατί η Ada είχε πολλές αλλαγές σε μικρό χρονικό διάστημα. Αλλά κάπως το κατάλαβε μόνη της και μας ρώτησε “θα έχω δωμάτιο σε αυτό το σπίτι;”. Ακόμα ρωτάει κάποια πράγματα και τα συζητάμε πάντα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η Χριστίνα Κοντοβά μίλησε για τις αποτυχημένες εγκυμοσύνες που είχε.

Έχω περάσει μεγάλο διάστημα στη ζωή μου που δεν μίλησα ποτέ για τις αποτυχημένες εγκυμοσύνες και είναι ταμπού. Ένιωσα αποτυχημένη, ότι δεν ήθελα το σώμα μου να το ξαναπεράσει, γιατί τις πέρασε μέσα σε 6 μήνες και τις δυο. Φτάνοντας στο σήμερα θεωρώ ότι αυτό έπρεπε να έχω κάνει. Ότι αυτός ήταν ο σκοπός μου! Δεν θα μπορούσα να είμαι μαμά κανενός άλλου παιδιού εκτός της Ada. Αισθάνθηκα ότι κάπως έπρεπε να το δημοσιοποιήσω για τη δουλειά μου, τους συνεργάτες μου, για τον κόσμο. Προσπάθησα να το κάνω με μέτρο όσο μπορούσα και πήρα πολλή αγάπη. Αυτό που με συγκινεί πολύ είναι τα μηνύματα που έχω πάρει που σκέφτονται να κάνουν αυτό το ταξίδι. Ή από παιδιά που έχουν υιοθετηθεί και ήταν σαν να έσπασε ένα σπυρί. Είναι στην κουλτούρα μας η υιοθεσία και κάπως το κρύβαμε. Θεωρώ ότι θα βοηθήσει και το παιδί μου αυτό στο μέλλον. Το σκέφτομαι τον ρατσισμό αλλά πιστεύω ότι ρατσισμός δεν είναι μόνο το χρώμα αλλά το σύνολο. Αυτό που συζητάω στο παιδί μου είναι ότι δεν είναι διαφορετική εκείνη αλλά σαν οικογένεια είμαστε διαφορετική. Το σημαντικό είναι ότι φτιάξαμε τη δική μας οικογένεια με τη δική μας μοναδική ιστορία. Εύχομαι όλες οι οικογένειες να είναι κάπως έτσι», εξομολογήθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Σίσσυ Χρηστίδου: «Όταν έκανα τον πρώτο μου γιο, έπαθα σοκ με αυτό»

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet