Το advent calendar σίγουρα δεν το είχαμε στο χωριό μας. Όμως, πολλές συνήθειες πλέον από αυτές που υιοθετούμε δεν είναι κληροδότημα της γιαγιάς. Σε κάθε περίπτωση, για όσους λατρεύουν το unboxing και τις εκπλήξεις ή “they have an issue” τέλος πάντων, με τα Χριστούγεννα και όλο το περιτύλιγμα που τα ακολουθεί, τα advent calendars είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ολοκληρωμένης μαγικής εμπειρίας.

Φέτος, σαν μαμά κι εγώ, κάπως έχω μπει στη διαδικασία να σκέφτομαι τη δημιουργία ενός advent calendar με τον γιο μου, για τον γιο μου. Νομίζω θα δοκιμαστεί η υπομονή του, αλλά ταυτόχρονα θα έχουμε ένα δικό μας παιχνίδι. Ένα παιχνίδι από εμάς για εμάς, φτιαγμένο στα μέτρα μας.

Δεν είμαι σε καμία περίπτωση η μαμά με τα diy crafts. Παθαίνω όμως αναλαμπές και που και που με κάτι καταπιάνομαι. Και τώρα κάτι τέτοιο έπαθα και κάπως μου ήρθε η επιθυμία να ψάξω να βρω τρόπους να φτιάξω advent calendar και όχι να αγοράσω.

Advent Calendar #1

Φαίνεται τόσο όμορφο και μοιάζει δύσκολο να φτιαχτεί. Αλλά με μία δεύτερη ματιά νομίζω ότι είναι πανεύκολο. Χάρτινα σακουλάκια θα χρειαστείς, λίγο κόλλα για να κολλήσεις τα χαρτόνια με τους αριθμούς (αλλιώς τους ζωγραφίζεις πάνω στο σακουλάκι με μαρκαδόρο) και μερικά μανταλάκια για να τα κρεμάσεις σε πετονιά, σχοινί ή όπου αλλού θες. Το τι θα κρύψεις μέσα είναι πολύ προσωπικό. Δεν θα πω για μένα γιατί θα χαθεί η έκπληξη.


Αυτή η εκδοχή είναι για πιο δυνατούς παίχτες. Θέλει λίγη δουλίτσα παραπάνω και σίγουρα θα βοηθήσουν τα χάρτινα κουτιά από παπούτσια – μην ξεχάσεις τα παιδικά για την ασυμμετρία. Όμως, αν τα καταφέρεις, κάτι μου λέει ότι αυτό το advent calendar θα μείνει και μετά τα Χριστούγεννα στη θέση του.


Μία ακόμα πανεύκολη εκδοχή για DIY advent calendar είναι αυτή με το καλάθι. Σίγουρα θα έχεις ένα τέτοιο στο σπίτι και ήρθε η ώρα να το γεμίσεις με κουτάκια και σακουλάκια, πουγκάκια και λοιπά δωράκια. Μένει να βάλεις αριθμούς μόνο πάνω και προαιρετικά τα φωτάκια για να αποδώσεις και την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

Διάβασε ακόμη: Πώς να καθαρίσεις σωστά τα παιχνίδια του μωρού σου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet