Όταν έχεις στερηθεί, έχεις μάθει και να δίνεις. Ίσως περισσότερο από άλλους… Ψάχνεις συνέχεια τρόπους να βοηθήσεις κι ας μην το συνειδητοποιείς πάντα! Έτσι είναι και ο Στέλιος. Έχει μάθει από τη γιαγιά του τη δύναμη που έχει ένα καλό φαγητό κι ότι το καλό πρέπει να το μοιράζεσαι!

Ο Στέλιος Καρδαμίτσης έχει το El Patron, ένα μαγαζί στη Θηβών 481, στο Ίλιον. Είναι μια καντίνα σε έναν χώρο που σε μεταφέρει στη Λατινική Αμερική- τη μια στιγμή είσαι στην πολύβουη Θηβών και την επόμενη βρίσκεσαι αλλού, σε ένα εξωτικό μέρος. Το σίγουρο είναι πως πέτυχε τον σκοπό του: αν πας μια φορά στο El Patron, σίγουρα θα θες να ξαναπάς! Αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο τον έχει χτίσει ο ίδιος και με τους φίλους του, από ό,τι έπεφτε στα χέρια του και του έκανε εντύπωση ή του ξυπνούσε μιαν ανάμνηση. Αυτό θα πει μεράκι!

Κάποια παιδιά δεν έχουν την τύχη να μεγαλώσουν με μιαν οικογένεια ή σε ένα σπίτι και αυτό το κενό προσπαθούν να καλύψουν οι άνθρωποι του Μητέρα με 60 χρόνια προσφοράς στο παιδί και την οικογένεια! Το Μητέρα έχει ένα σπίτι που φροντίζει τις γυναίκες που είναι μόνες τους σε μια εγκυμοσύνη χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και χρειάζονται βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους. Ένα σπίτι που αγκαλιάζει με φροντίδα και στοργή τα παιδιά που χρειάζεται να ζήσουν για λίγο , πολύ ή μόνιμα μακριά από την οικογένειά τους. Παιδιά που έχουν ανάγκη το χάδι και την αγάπη μιας οικογένειας που θα ανοίξει την αγκαλιά της και θα τα προστατέψει για ένα διάστημα της ζωής τους ή θα τα κάνει παιδιά της και ειδικούς Επιστήμονες.

Γι’ αυτούς τους πολύ σημαντικούς λόγους, ο Στέλιος μάζεψε μια παρέα παιδιών που με πολύ κέφι αποφάσισαν να βάλουν όλοι ένα χεράκι! Μαζί με τη Ναστάζια Τερζόγλου, τα έβαλαν κάτω και είπαν: «Τι χρειαζόμαστε; Ποτό, χέρια, αφίσα, dj κι όποιον άλλο έχει μεράκι κι όρεξη»! Και μαζεύτηκαν πολλοί γιατί πολλοί θέλουν να βοηθήσουν – απλά δεν έχουν τον τρόπο! Το Σάββατο, 2 Απριλίου, μετά τις 18:00 το απόγευμα πάμε στο El Patron να πιούμε μπύρες από την ζυθοποιία Noctua, κοκτεϊλ από τους καλύτερους του είδους, το team του three donkeys, ακούμε μουσικάρες από τον Παναγιώτη Ταμπακόπουλο, παίρνουμε κοσμήματα από το brand Β612 και όποιος θέλει,  κάνει και ένα flash tattoo από το crew του Honest Tattoo. Την υπέροχη αφίσα έφτιαξε ο γραφίστας Γιάννης Τούσσας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι συνεργάστηκαν αφιλοκερδώς για να μπορέσουν να προσφέρουν όλα τα έσοδα στη Μητέρα! 

el patron

Είναι σημαντικό να στηρίξουμε όλοι αυτή την προσπάθεια περνώντας ταυτόχρονα πολύ καλά! Το φαγητό είναι εμπνευσμένο από τις γεύσεις της Λατινικής Αμερικής με κρέατα και υλικά διαλεγμένα από τον Στέλιο που έχει προσωπικές σχέσεις με τους προμηθευτές του και πάντα τον προσέχουν!

Σημειώστε την ημερομηνία!

Πότε; Σάββατο, 2 Απριλίου!

Τι ώρα; Από τις 6 το απόγευμα και μετά!

Πού; Στο El Patron, Θηβών 481 στο Ίλιον!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet