Τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να γίνεται πάλι λόγος για το ζήτημα της συνεπιμέλειας. Μάλιστα αυτό έγινε με αφορμή τη δίκη ανάμεσα στο πρώην ανδρόγυνο Σίσσυ Χρηστίδου και Θοδωρή Μαραντίνη ο οποίος ζητά τη συνεπιμέλεια των παιδιών του για πρώτη φορά μετά το διαζύγιο.

Όπως έγινε γνωστό ο τραγουδιστής δεν κατέθετε διατροφή με συνέπεια παρά μόνο συγκεκριμένες φορές με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καθώς κρίθηκε ένοχος.

Τώρα ο Μαραντίνης φέρεται να διεκδικεί την συνεπιμέλεια των δυο παιδιών που έχει αποκτήσει με την Σίσσυ Χρηστίδου και η κίνηση του αυτή ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα για τη διατροφή που κατέβαλλε ο τραγουδιστής στην παρουσιάστρια. Μέχρι στιγμής η παρουσιάστρια δεν έχει αντιδράσει στην απόφαση αυτή.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν ζητά κάποιος γονέας συνεπιμέλεια; Ο Παναγιώτηςς Παπαϊωάννου απάντησε στις ερωτήσεις του Γιώργου Λιάγκα σχετικά με το θέμα:

«Εάν συμφωνήσει (ο γονέας) στη συνεπιμέλεια μπορεί να κατανεμηθεί ο χρόνος και τα έξοδα των παιδιών και να συμφωνήσεις επ’ αυτού και να συνεχίσεις έτσι. Εάν δεν συμφωνήσεις, ο δικαστής δεν μπορεί να πει υποχρεωτικά θα βάλω και τους δύο σε συνεπιμέλεια. Ο δικαστής θα κατανείμει τη γονική μέριμνα όπως λέγεται ανάλογα με το ποιος είναι ο καταλληλότερος».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας ρώτησε εάν κερδηθεί τελικά η συνεπιμέλεια θα συνεχίσει ο Θοδωρής Μαραντίνης να καταβάλει το ποσό των 2.000;  

«Θα διαμορφωθεί ανάλογα με την απόφαση. Όταν δεν συμφωνείς αποφασίζει ο δικαστής. Θα διαμορφωθεί (η απόφαση) μαζί με τον χρόνο και τις δαπάνες των παιδιών και τα έξοδα».

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!