Το να έχεις το μωράκι σου αγκαλιά και να περνάτε μαζί τη μέρα σας είναι από τις πιο όμορφες συνθήκες. Όμως, αν δεν έχετε την κατάλληλη υποστήριξη όλο αυτό μπορεί να σας κουράσει πολύ, ενώ τα χέρια θα σας θα είναι διαρκώς δεσμευμένα. Το μάρσιπο είναι μια πολύ πρακτική και ασφαλής λύση η οποία απευθύνεται φυσικά και στους μπαμπάδες!

Η επιλογή του κατάλληλου μάρσιπου θα μεταμορφώσει τη ζωή σας ως γονέα αφού θα σας επιτρέψει να έχετε το μωρό πάνω σας ενώ παράλληλα θα μπορείτε να κινείστε ελεύθερα. Το βάρος ενός μωρού ενδέχεται να επηρεάσει τη μέση σας και φυσικά θα σας περιορίσει πολύ ως προς τις κινήσεις σας.

Λειτουργικό και πάρα πολύ εύχρηστο το μάρσιπο κυκλοφορεί στην αγορά σε πολλά σχέδια και αποχρώσεις για να διαλέξετε αυτό σας ταιριάζει. Δεν είναι τυχαίο ότι και πολλές διάσημες μαμάδες όπως η Gigi Hadid το επιλέγουν στην καθημερινότητα τους.

Μπορείτε να έχετε το μάρσιπο συνεχώς μαζί σας και μάλιστα καταλαμβάνει τόσο λίγο χώρο που αποθηκεύεται εξίσου εύκολα. Μας αρέσει με τζιν σαλοπέτα και Vans ή με αθλητικά ρούχα και sneakers. Ωστόσο, ο κομός σχεδιασμός των σύγχρονων μάρσιπων σας επιτρέπει να τα συνδυάσετε με όλα σας τα outfits και γιατί όχι, ακόμα και να τα ταιριάξετε με αυτά.

Αν το επιθυμείτε μπορείτε να χρησιμοποιείτε μάρσιπο σχετικά γρήγορα δηλαδή μερικές μέρες μετά τη γέννα. Με αυτόν τον τρόπο συνηθίζετε το αυξανόμενο βάρος του μωρού πιο εύκολα από ότι αν ξεκινήσετε όταν το μωρό θα είναι για παράδειγμα 6 μηνών. Εάν η χρήση του μάρσιπου με την πάροδο του χρόνου γίνει επίπονη ή κουραστική, θα πρέπει να ρυθμίσετε κατάλληλα το ύψος και τη θέση του. Η σωστή θέση του μάρσιπου είναι όταν ο ποπός και τα μπούτια του βρέφους βρίσκονται στο ύψος περίπου του αφαλού. Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεται όχι μόνο το παιδί αλλά και η μητέρα άνετα με τη χρήση του μάρσιπου και να απολαμβάνει τη χρήση του εξίσου.

Τα πιο διαδεδομένα είδη μάρσιπου είναι τα υφαντά (wrap) και αυτά που κουμπώνουν με κλιπ (full buckle). Τα υφαντά τυλίγονται και δένονται με κόμπους ενώ τα full buckle είναι έτοιμα προς χρήση απλά κουμπώνετε τα κλιπς. Και τα δυο είδη είναι κατάλληλα και η επιλογή τους είναι καθαρά θέμα γούστου. Πριν αγοράσετε έναν απο τους 2 τύπους καλό θα ήταν να τους δοκιμάσετε και τους 2. 

Για το τέλος είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι η σωστή χρήση μάρσιπου έχει ευεργετική ιδιότητα στην προστασία των ισχίων ενώ παράλληλα προάγει σημαντικά το δέσιμο του παιδιού με τη μητέρα.

Δείτε τα 5 καλύτερα μάρσιπο της αγοράς για να πάρετε ιδέες:

Chicco Κλασικός Μάρσιπος Boppy Comfy Fit Blue

μάρσιπο

Stokke® Limas™ Carrier

μάρσιπο

Zeitgeist Baby Carrier Leopard Classic

μάρσιπο

Stokke® Limas™ Flex Μάρσιπος Valerian Mint 

μάρσιπο

Μάρσιπος “Athracite/Leopard” BabyBjörn

μάρσιπο

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει όταν τα παιδιά παίζουν με κούκλες;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!