Στο νησί των ανέμων και των θαυμάτων, την Τήνο, θα πραγματοποιηθεί φέτος το CHEFS DINNER, το Σάββατο 28 Μαΐου στο εστιατόριο THAMA, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Ο Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχεται 5 World Class Chefs, βραβευμένους με αστέρι Michelin, σε ένα γαστρονομικό γεγονός, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα που αναδεικνύεται σε θεσμό προώθησης της Ελληνικής κουζίνας και της τοπικής γαστρονομίας, διεθνώς.

Ένα μενού επτά (7) γαστρονομικών προτάσεων, στο οποίο κάθε βραβευμένος Chef αξιοποιεί ελληνικές πρώτες ύλες και τουλάχιστον ένα τηνιακό υλικό, θα περιμένει όσους βρεθούν στο CHEFS DINNER εκείνη τη βραδιά, χαρίζοντας μία ξεχωριστή εμπειρία!

Αποτίνοντας φόρο τιμής στην ελληνική γη και στη νησιωτική ποικιλομορφία, οι 5 World Class Chefs ~ Lucía Freitas Rodriguez, Tim Golsteijn, Cristian Herrgesell, Miles Watson και David Gil Rovira, μαζί με τον chef Δημήτρη Κατριβέση ~ θα δημιουργήσουν πιάτα εμπνευσμένα από Ελληνικά προϊόντα, τα οποία παντρεύονται με τάσεις της διεθνής κουζίνας.

Οι σεφ που συμμετέχουν:

Lucía Freitas Rodriguez // Restaurante A Tafona.
Προερχόμενη από την Ισπανία, η chef Freitas μέσα σε τρεις μόλις μήνες βραβεύτηκε με 1 αστέρι Michelin για το δημιουργικό μενού του εστιατορίου “A Tafona”.

Tim Golsteijn // Restaurant Bougainville.
Με έδρα την Ολλανδία, ο chef Golsteijn έχει βραβευτεί με 1 αστέρι Michelin από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του εστιατορίου “Bougainville”.

Christian Herrgesell // Restaurant Tim Raue.
Ως επικεφαλής chef και concept creator του εστιατορίου “Tim Raue” στο Βερολίνο της Γερμανίας, ο chef Herrgesell έχει βραβευτεί με 2 αστέρια Michelin.

Miles Watson // Pure Berlin
Με βάση τη Νέα Ζηλανδία, ο chef Watson είναι εμπνευστής της δημιουργικής ομάδας του εστιατορίου “Pure Berlin”.

David Gil Rovira // I+Desserts
Με έδρα την Ισπανία, o chef Gil Rovira είναι επικεφαλής pastry chef στην ομάδα elBarri του Ferrán Adriá, επιβλέποντας μεταξύ άλλων τα 4 βραβευμένα, με 1 αστέρι Michelin το κάθε ένα, εστιατόρια “Tickets”, “Hoja Santa”, “Pakta” και “Enigma”.

Το γαστρονομικό event θα λάβει χώρα στο εστιατόριο ΤΗΑΜΑ. Τοποθετημένο στο λιμάνι της Τήνου, με πανοραμική θέα στο πανέμορφο Αιγαίο, αποτελεί τον ιδανικό χώρο για τη φιλοξενία αυτού του υψηλού επιπέδου γαστρονομικού γεγονότος. Ένα εστιατόριο που εμπνέεται από τις ιδιαίτερες γεύσεις και τη γεμάτη ζωή τοπική αγορά της Τήνου, τιμά τις ελληνικές γεύσεις και παραδόσεις.

Κρατήσεις μέσω του site:
https://thamarestaurant.com/reservations/

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!