Από το 2009, ο οίκος Parfums de Marly, αποκαθιστά τη δόξα της Υψηλής Αρωματοποιίας.

Ένας Οίκος που γεννήθηκε από το όνειρο ενός άντρα και μια αγάπη για τα όμορφα υλικά, την ιστορία και την ελευθερία.

Ένας φόρος τιμής στον 18ο αιώνα και στο γαλλικό art de vivre στο Chateau de Marly – ένα blend αυθάδειας και φινέτσας, παραδοσιακού γαλλικού savoir-faire και σύγχρονου lifestyle.

Ο οίκος Parfums de Marly υμνεί το μοντέρνο με μια ιδέα κλασικισμού σε συνθέσεις που τολμούν να πάνε πέρα από τις τάσεις. Κάθε άρωμα εκφράζει μια μοναδική οπτική κομψότητας και διαχρονικά εκλεπτυσμένου στυλ.

Αυθάδειαουσιαστικό, ενικός – η τόλμη που αψηφά εμπόδια και όρια, συνήθειες και συμβατικούς τρόπους – θράσος.

Δημιουργός του ένας οραματιστής aesthete

Ο Julien Sprecher είναι ένας εστέτ, ένας δημιουργός που προτιμά τις νότες της αρωματοποιίας από τις λέξεις. Επιπλέον, είναι λάτρης της ιστορίας. Το 2009 αποφάσισε να δημιουργήσει έναν Οίκο που θα έφερνε κοντά τα δυο του πάθη ως απάντηση στην τυποποίηση. Μια ωδή στο οσφρητικό μεγαλείο και τη φινέτσα της Εποχής του Διαφωτισμού.

Έτσι γεννήθηκε ο οίκος Parfums de Marly

Ένας Οίκος με νέα οπτική στην Υψηλή Αρωματοποιία. Ένα παθιασμένο όραμα της γαλλικής πολυτέλειας. Που πηγαίνει πέρα από τη niche αρωματοποιία για να εκφράσει ένα όραμα, μια μοναδική κομψότητα και δημιουργίες με αυθεντικό χαρακτήρα.

«Ο 18ος αιώνας ήταν η χρυσή εποχή της αρωματοποιίας. Θέλησα να αναβιώσω αυτό το μεγαλείο της προσφέροντας μια αρωματοποιία από το παρελθόν, πολύ πριν την εποχή του μάρκετινγκ, της παγκοσμιοποίησης και του μαζικού». – Julien Sprecher

page4image39058304 

page5image56567344

5 PARFUMS DE MARLY ◆ THE MAISON

Κλασικόςεπίθετο: αυτός που σέβεται την παράδοση. Αποδίδεται σε συγκεκριμένους καλλιτέχνες του 17ου και 18ου αιώνα. Κλασικόουσιαστικό, ενικός: ένα επιδραστικό έργο, μια διαχρονική δημιουργία. Το πνεύμα του Château de Marly σε ένα μπουκάλι

Μακριά από το χάος της βασιλικής αυλής, ελεύθερο από τους κανόνες των καλών τρόπων, το παλάτι που κληρονόμησε ο Λουδοβίκος XV από τον προπάππου του, τον Βασιλιά Ήλιο, ήταν αφιερωμένο στην απόλαυση και τις γιορτές. Ήταν πολύ μεγάλη τιμή να είναι κάποιος καλεσμένος εκεί. Τα «Marlys» – οι πολυτελείς δεξιώσεις του βασιλιά – έφερναν κοντά υψηλούς καλεσμένους για μια συμπυκνωμένη δόση μεγαλοπρέπειας, κομψότητας και χαλαρών απολαύσεων, από χορούς και γιορτές μέχρι αθλήματα και Καλές Τέχνες.

page6image56533328 page6image56533536page6image56533744

6 PARFUMS DE MARLY ◆ THE MAISON

Στο Marly ο Λουδοβίκος XV καθιέρωσε το πάθος του για την ιππασία. Έτσι, εντυπωσιακά αγάλματα αλόγων που στέκονται όρθια στα πίσω πόδια τους, δημιουργίες του γλύπτη Guillaume Coustou το 1743, κοσμούσαν την είσοδο στα κτήματα. Τα καθαρόαιμα άτια του βασιλιά – Godolphin, Athalia, Safanad και Percival – θα έδιναν μέσα από την αναπαραγωγή τους, τα πιο γρήγορα άλογα στον κόσμο.

Γνωστή και ως η Αρωματισμένη Αυλή, η βασιλεία του Λουδοβίκου XV είδε και την άνοδο των μεγάλων δυναστειών της αρωματοποιίας και έθεσε τα θεμέλια της μοντέρνας αρωματοποιίας. Το άρωμα «έντυνε» τσάντες, βεντάλιες, γάντια ακόμα και πηγές.

Ο Julien Sprecher μεγάλωσε μόλις μια ανάσα από αυτή την εκπληκτική κληρονομιά.

O οίκος Parfums de Marly φέρνει την εσάνς αυτού του μοναδικού παλατιού στην εικαστική υπογραφή του, τα ονόματα των αρωμάτων και το design των γυάλινων μπουκαλιών του. Πάνω από όλα, όμως, εκφράζεται μέσα από το μεγαλοπρεπές πνεύμα και την αυθάδεια κάθε δημιουργίας.

page6image56533952 page6image56534160

page7image39612672

7 PARFUMS DE MARLY ◆ THE MAISON

Από το 2009, o οίκος Parfums de Marly ξεχωρίζει για τη δημιουργική και οσφρητική αυθεντικότητά του που αγγίζει τις καρδιές τόσο των perfume connoisseurs όσο και εκείνων που μόλις ξεκινούν να ανακαλύπτουν την Υψηλή Αρωματοποιία.

8 PARFUMS DE MARLY ◆ THE CREATIVE PROCESS

page8image39374336

Αχαλίνωτη ελευθερία

Απελευθερωμένη από τα «πρέπει», αυτή η αρωματοποιία μιλάει κατευθείαν στο συναίσθημα.

Πρώτα έρχεται η καλλιτεχνική ελευθερία: δουλεύοντας πέρα από τις τάσεις, ο Julien Sprecher «καλλιεργεί» τις δικές του οσφρητικές οικογένειες και δημιουργεί αρώματα άμεσα συνδεδεμένα με τις προσωπικές του εμπνεύσεις.

Έπειτα έρχεται η ελευθερία να παίρνεις όσο χρόνο είναι απαραίτητος για να εξασφαλίσεις την τελειότητα πριν κυκλοφορήσεις ένα νέο άρωμα – από την ισορροπία ανάμεσα στις νότες μέχρι την ακριβή απόχρωση του γυαλιού για το μπουκάλι.

Αυτό πηγαίνει χέρι-χέρι με την ελευθερία του να δημιουργείς απόλυτα γυναικεία ή βαθιά αντρικά αρώματα. Μια μοναδική επιλογή στην Υψηλή Αρωματοποιία, είναι μια προσέγγιση που αφήνει τον Julien Sprecher να δουλεύει χωρίς να περιορίζεται από genderless νότες αλλά να εξερευνά μια σχεδόν απεριόριστη δημιουργική παλέτα, από τις πιο ξυλώδεις μέχρι τις πιο λουλουδάτες ευωδιές.

Τελευταίο αλλά σημαντικό, η ελευθερία της επιλογής να φοράς αρώματα που δεν έχουν ταμπού ή περιορισμούς. Τέτοια αρώματα προσφέρουν την ευκαιρία αυτοέκφρασης προς έναν και προς όλους, ανάλογα με τη διάθεση και τη φαντασία τους.

page9image56532080

9 PARFUMS DE MARLY ◆ THE CREATIVE PROCESS

Ευωδιές με χαρακτήρα

Από μακριά μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει την χωρίς αναστολές κομψότητα ενός αρώματος Parfums de Marly. Είναι συνθέσεις που η υπογραφή τους κάνει εκείνους που τα φορούν να ξεχωρίζουν.

Ξυλώδη και αρρενωπά ή λουλουδάτα και θηλυκά, τα αρώματα του Οίκου έχουν έναν πολύπλευρο χαρακτήρα, μια τέχνη της αντίθεσης που πάντα εντυπωσιάζει. Ευγενή, μοντέρνα συστατικά ερμηνεύονται με μοναδικό τρόπο, ελαφρά αλλά με εκπληκτική δύναμη, ή φρέσκα με εκπληκτικό κράτημα.

«Μου αρέσει να δημιουργώ εντυπωσιακές συνθέσεις που “διαβάζονται” σαν μια ρήση». – Julien Sprecher

page10image56363664

10 PARFUMS DE MARLY ◆ THE CREATIVE PROCESS

Μια συλλογή συναισθημάτων

Η γεμάτη αυτοπεποίθηση πληθωρικότητα μιας πλανεύτρας, που εκφράζεται με νότες από σαντιγί ή βανίλια. Η φρεσκάδα ενός νεαρού, νεαρής ενζενί, που υπονοείται από ένα δροσερό λουλούδι σε έναν βασιλικό κήπο. Η γοητεία ενός gentleman που διατρέχει γενιές και αιώνες, ή ο ζωηρός χαρακτήρας ενός καθαρόαιμου, μεταφρασμένα σε ξυλώδεις ή aromatic νότες…

Ένα άρωμα Parfums de Marly είναι η έκφραση ενός συναισθήματος. Μια αίσθηση που μιλάει σε κάθε έναν που το φοράει, ανάλογα με την προσωπικότητά του/της. Ένα μοναδικό όραμα στο οποίο ο κόσμος της Γαλλίας του 18ου αιώνα συναντά τον τολμηρό νεωτερισμό.

page11image39749936

11 PARFUMS DE MARLY ◆ THE MAISON

page12image39754528

12 PARFUMS DE MARLY ◆ TRADITIONAL SAVOIR-FAIRE, A MODERN WAY OF LIVING

Δημιουργική φιλοδοξία

Ο Julien Sprecher παράγει αρώματα σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους αρωματοποιούς. Μαζί, μεταφράζουν την έμπνευσή του και το δημιουργικό όραμά του σε αρώματα που φτιάχνονται σαν έργα τέχνης.

Η διαφορετικότητα στα στυλ αυτών των βιρτουόζων αρωματοποιών προσφέρει στον οίκο Parfums de Marly μια απίστευτα πλούσια οσφρητική παλέτα και απεριόριστη δημιουργικότητα.

page13image39755536

13 PARFUMS DE MARLY ◆ TRADITIONAL SAVOIR-FAIRE, A MODERN WAY OF LIVING

Οι πιο ευγενείς πρώτες ύλες

Στον οίκο Parfums de Marly, οι πιο εκλεκτές πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται χωρίς περιορισμό. Η αριστεία εξαρτάται από την απόλυτη δημιουργική δύναμη.

Η Υψηλή Αρωματοποιία απαιτεί τη χρήση των πιο σπάνιων και πιο πολύτιμων φυσικών συστατικών: αφθονία Δαμασκηνού τριαντάφυλλου ή φυσικού oud… Από την επιλογή των παραγωγών μέχρι τη συγκομιδή και την επεξεργασία, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη όταν πρόκειται να εξυμνήσουμε τον οσφρητικό χαρακτήρα των πρώτων υλών.

Δαμασκηνό τριαντάφυλλο που δοξάζεται από τη δύναμη του petalia για το Delina. Akigalawood από εσάνς πατσουλί για να δώσει ένταση στο πολύτιμο ξύλο του Haltane. Ένα blend από ευγενή συστατικά και φουτουριστικά μόρια «μεταφράζουν» την αίσθηση του νερού στο Sedley…

Στην επιδερμίδα, η δύναμη των φυσικών εσάνς δεκαπλασιάζεται από τεχνικές καινοτομίες μεγάλων εργαστηρίων αρωμάτων. Κάποια μόρια, τα οποία προέρχονται από φυσικά συστατικά μέσω σοφιστικέ μεθόδων εκχύλισης, δίνουν στους χυμούς μια νέα, μοντέρνα και ραφιναρισμένη νότα. Άλλα προέρχονται από πράσινη χημεία, εξασφαλίζοντας έτσι ένα υπεύθυνο μέλλον για την Υψηλή Αρωματοποιία.

14 PARFUMS DE MARLY ◆ TRADITIONAL SAVOIR-FAIRE, A MODERN WAY OF LIVING

page14image39756544

Δημιουργικότητα και δεσμεύσεις

Καθώς η διατήρηση της κληρονομιάς βρίσκεται στον πυρήνα των αξιών του οίκου Parfums de Marly, ο ίδιος δεσμεύεται σε μια διαδικασία διαρκούς βελτίωσης.

Αυτό σημαίνει διατήρηση της κληρονομιάς των παραδόσεων και του savoir-faire δουλεύοντας με πολύ προσεκτικά επιλεγμένους συνεργάτες και συστατικά υπεύθυνης προέλευσης, προσπαθώντας να δημιουργήσει θετικό αποτύπωμα στις κοινότητες που «αγγίζει» και δίνοντας προτεραιότητα στη γαλλική βιομηχανία για την κατασκευή των μπουκαλιών. Συμβάλλουμε στη διατήρηση της κληρονομιάς του πλανήτη μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα που παράγουμε, επιλέγοντας βιώσιμο οινόπνευμα για τις συνθέσεις και δεσμευόμενοι ενεργά να καταπολεμήσουμε την αποψίλωση των δασών. 

Σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρία Reforest’action, η οποία έχει πιστοποίηση B-corp, ο οίκος Parfums de Marlyδραστηριοποιείται από το 2021 στην πολιτεία της Rondônia – μια ιδιαίτερα υποβαθμισμένη περιοχή του Αμαζονίου – και έχει επεκτείνει τη δράση της από το 2023 στη Γαλλία, για να αποκαταστήσει μια περιοχή αγαπημένη στην ιστορία του οίκου και της Γαλλίας, κοντά στο δάσος του Fontainebleau. Είναι μια δέσμευση που όχι μόνο υποστηρίζει τη φύτευση δεκάδων χιλιάδων δέντρων αλλά προάγει και τη βιοποικιλότητα, εμπλουτίζει το έδαφος και βοηθά στην καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου μέσω της δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα από τα δέντρα.

 page14image55752720

page15image39757776

15 PARFUMS DE MARLY ◆ THE MAISON

Ο Julien Sprecher οδηγεί τον οίκο Parfums de Marly σε ένα μέλλον χτισμένο πάνω στο κλασικισμό, την ρευστότητα του στυλ και την αναπάντεχη ομορφιά – το ένα μπουκάλι μετά το άλλο.

page16image39760240

16 PARFUMS DE MARLY ◆ A FAMILY GENEALOGY

The Feminine Signature Collection

ATHALIA

Μια διακριτική και ντελικάτη αφθονία από άνθη πορτοκαλιάς και κεχριμπάρι.

VALAYA

Ο αισθησιασμός της επιδερμίδας όταν την αγκαλιάζει ένα πέπλο από βαμβάκι. Η κομψότητα των λευκών λουλουδιών και του musk.

CASSILI

Ένα σπινθηροβόλο άρωμα με μιμόζα και ακόρντα δαμάσκηνου. Μια gourmand δημιουργία διανθισμένη με κλασικισμό.

ORIANA

Μια ακαταμάχητη ηδονή από marshmallow, μανταρίνι και σαντιγί – απόλαυση που δημιουργήθηκε για τον νεαρό Λουδοβίκο XV.

MELIORA

Σαγηνευτικές φρουτώδεις και λουλουδάτες νότες. Μια ονειροπόληση με ρομαντικά undertones.

SAFANAD

Το πρώτο γυναικείο άρωμα του οίκου Parfums de Marly. Μια ακτινοβόλα καρδιά με νότες βανίλιας και άνθους πορτοκαλιάς.

DARCY

Ένα chypre σε στυλ Marly. Μια παλλόμενη σύνθεση με νότες εσπεριδοειδών και πατσουλί.

Μπουκέτα κάθε μορφής, με τα πιο απαλά πέταλα και πληθωρικές εκρήξεις λουλουδιών.

page17image55614992

17 PARFUMS DE MARLY ◆ A FAMILY GENEALOGY

The Delina

Collection

Τρία εμβληματικά αρώματα, τρεις μοντέρνες

παραλλαγές πάνω στο Δαμασκηνό τριαντάφυλλο. Τρεις τρόποι να αποκαλύψεις τη θηλυκότητα.

DELINA LA ROSÉE

Φρεσκάδα, με ντελικάτες νότες από υδάτινα άνθη που ξυπνούν το universal συναίσθημα ενός τριαντάφυλλου αγκαλιασμένου από την πρωινή δροσιά.

DELINA

Το εμβληματικό γυναικείο άρωμα του Οίκου. Ένα εθιστικό αρωματικό ίχνος, με νότες τριαντάφυλλου και λίτσι

DELINA EXCLUSIF

Ένα σοφιστικέ floral ελιξίριο με σαγηνευτικές νότες από τριαντάφυλλο και λιβάνι.

page18image3939856018 PARFUMS DE MARLY ◆ A FAMILY GENEALOGY

The Masculine Signature Collection

«Καθαρόαιμα» αρώματα με κομψά ίχνη και ξυλώδεις νότες βάσης.

ALTHAIR

Μια αναπάντεχη, μοντέρνα ωδή σε ένα universal συστατικό της αρωματοποιίας: την βανίλια Bourbon, άμεσο απόγονο της βανίλιας που έκανε το ντεμπούτο της στη Γαλλία κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Λουδοβίκου XV.

GALLOWAY

PERVICAL

Αν το royal blue ήταν άρωμα… Ένα φρέσκο και πολύπλευρο αρωματικό ίχνος, με νότες λεβάντας και περγαμόντου.

KALAN

Ευγενές, με «καυτή» ενέργεια και πιπεράτες, μπαχαρένιες νότες.

LAYTON

Το εμβληματικό αντρικό άρωμα του Οίκου. Η φυσική κομψότητα ενός fougère τυλιγμένη με πολύτιμα ξύλα.

page19image56078528

19 PARFUMS DE MARLY ◆ A FAMILY GENEALOGY

The Untamed Colognes

Μια ωδή στη φρεσκάδα, όποια και αν είναι η εποχή, και στις αισθήσεις που μένουν για ώρα στην επιδερμίδα.

SEDLEY

Η φρεσκάδα της μέντας, ενισχυμένη με υδάτινες και ξυλώδεις νότες. Μια δροσερή και λαμπερή σύνθεση, σαν μια ακτίνα ήλιου σε μια γάργαρη πηγή.

GREENLEY

Ένα signature λαμπερό, ξυλώδες άρωμα με αρωματικό ίχνος πράσινου μήλου. Μια παλλόμενη ωδή στη φύση που τόσο αγαπούσε ο Λουδοβίκος XV.

page20image56007168

20 PARFUMS DE MARLY ◆ A FAMILY GENEALOGY

The Metallics

Ζεστές, απαλές νότες με μια ιδέα βανίλιας ή ξύλου, για ένα γοητευτικό κεχριμπαρένιο ίχνος.

GODOLPHIN

Μια φινετσάτη εσάνς με τη λάμψη του κεχριμπαριού και του σαφράν. Πολύτιμη και σοφιστικέ όπως οι βασιλικοί χρυσοί τόνοι στο μπουκάλι της.
HEROD

Ένα ζεστό, ξυλώδες άρωμα με gourmand νότες βανίλιας και ταμπάκο.
PEGASUS
Μια ωδή στην κομψότητα, με ισχυρές νότες βανίλιας και αμυγδάλου. Έμβλημα του Οίκου, και αγαπημένο τόσο των γυναικών όσο και των αντρών.

page21image56005712

22 PARFUMS DE MARLY ◆ THE MAISON

The Thoroughbreds

Εμβληματικές ξυλώδεις και κεχριμπαρένιες νότες, ένας οσφρητικός Διαφωτισμός: συνθέσεις με φλογερό χαρακτήρα.

HALTANE

Μια aromatic έκρηξη που έρχεται σε αντίθεση με πολύτιμα ξύλα και ένα ακόρντο σαφράν-πραλίνας. Η κομψή, καθαρόαιμη εσάνς ενός σύγχρονου gentleman.

OAJAN

Ένα οσφρητικό ταξίδι καρυκευμένο με κεχριμπάρι και κανέλα.

HABDAN

Ένα νόστιμο μήλο, ενισχυμένο με μια νότα από λιβάνι και τη δύναμη του σαφράν.

CARLISLE

Ένα τολμηρό αρωματικό ίχνος που δοξάζει το σανδαλόξυλο. Ακτινοβόλο και βασιλικό.

page22image39521792
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!