Στις 21 Δεκεμβρίου, η Ιταλική Γερουσία ενέκρινε μια τροποποίηση νόμου που προβλέπει το οριστικό κλείσιμο και των τελευταίων 10 εγκαταστάσεων παραγωγής  γουναρικών στη χώρα σε διάστημα έξι μηνών και την οριστική απαγόρευση εκτροφής  γουνοφόρων ζώων σε ολόκληρη την Ιταλία. Αν και αυτή η απόφαση εξακολουθεί να απαιτεί την τελική συναίνεση του Κοινοβουλίου, αναμένεται ότι θα εξασφαλίσει την απαραίτητη υποστήριξη και η Ιταλία θα γίνει η 16η χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τις εκτροφές γουνοφόρων ζώων.

Πολλοί διάσημοι οίκοι έχουν απαρνηθεί πλέον την αληθινή γούνα, όπως οι Armani, Versace, Gucci, Prada, Valentino, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν δημιουργούν κομμάτια υψηλής ποιότητας με συνθετική γούνα. Το 2021 εγκατέλειψαν επίσης τη χρήση πραγματικής γούνας οι οίκοι Polo Ralph Lauren και Oscar de la Renta (έπειτα από ισχυρή προτροπή της αγαπημένης καλλιτέχνιδας Billie Eilish).

γούνα

Αυτή η απόφαση ήρθε έπειτα από παρουσίαση που πραγματοποίησε η οργάνωση προστασίας των ζώων Humane Society International/Europe, με πρακτικές και στρατηγικές λύσεις που θα βοηθήσουν στο κλείσιμο και τη μετατροπή των εκτροφείων γουναρικών σε εναλλακτικές, ανθρώπινες και βιώσιμες επιχειρήσεις στην πρόσφατη έκθεσή της «Εκτροφή βιζόν στην Ιταλία: Χαρτογράφηση και μελλοντικές προοπτικές».

γούνα

«Η σημερινή ψηφοφορία αναγνωρίζει ότι το να επιτρέπεται η μαζική εκτροφή άγριων ζώων για την παραγωγή προϊόντων από  γούνα, αποτελεί κίνδυνο τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα περιορισμένα οικονομικά οφέλη που προσφέρει σε μια μικρή μειοψηφία ανθρώπων που εμπλέκονται σε αυτή τη σκληρή βιομηχανία. Με τόσους πολλούς σχεδιαστές, λιανοπωλητές και καταναλωτές να επιλέγουν τη χρήση μη αληθινής γούνας, η μετατροπή των εκτροφείων γούνας σε κάτι άλλο μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους αυτούς ένα βιώσιμο μέλλον που το εμπόριο γούνας απλά δεν μπορεί να τους δώσει», είπε μετά την ψηφοφορία η Martina Pluda, διευθύντρια του Humane Society International στην Ιταλία.

Εάν εφαρμοστεί η τροποποίηση του νόμου, η εκτροφή γουνοφόρων ζώων, συμπεριλαμβανομένων αλεπούδων, ρακούν, τσιντσιλά και άλλων, θα απαγορευτεί και έως τις 30 Ιουνίου 2022, όλες οι φάρμες γουναρικών στην Ιταλία θα κλείσουν.

Η Ιταλία είναι η 20η χώρα στον κόσμο που απαγορεύει τις φάρμες και την παραγωγή αληθινής γούνας και εμείς λέμε κάλιο αργά παρά ποτέ!

Διαβάστε επίσης: Οι νέοι Fashion συνδυασμοί που θα αναβαθμίσουν όσα έχεις ήδη στη ντουλάπα σου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet