Μόλις έφαγες ένα νόστιμο γλυκό με απολαυστική σοκολάτα ! Για κακή σου τύχη όμως, η αγαπημένη σου αυτή κόλαση έπεσε επάνω στα ρούχα σου! Ένας από τους πιο δύσκολους λεκέδες είναι αυτός της σοκολάτας, ειδικά αν ξεραθεί πάνω σε ρούχο ή σε άλλο ύφασμα. Πάντα όμως υπάρχει λύση για να δώσεις τις…. πρώτες βοήθειες στο ρούχο σου και να προλαβεις την καταστροφή!

Λεκές από σοκολάτα

Έχουμε και λέμε:

1. Κινήσου άμεσα. Βάλε λίγο οινόπνευμα σε ένα βαμβακερό πανί και σκούπισε το λεκέ όσο περισσότερο μπορείς

2. Ειδικά  όταν βρίσκεσαι έξω, πρέπει να ρίξεις κρύο νερό από την ανάποδη μεριά του ρούχου όσο ο λεκές είναι ακόμα νωπός. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό, γιατί θα κάνει το λεκέ μόνιμο.

3. Ο λεκές από σοκολάτα, πέρα από τη μέθοδο του απορρυπαντικού μπορεί να αφαιρεθεί και με φυσικούς τρόπους. Ρίξε διάλυμα αμμωνίας επάνω στο λεκέ. Θα τον διαλύσει αν βοηθήσεις με λίγο τρίψιμο.

4. Βάλε το ρούχο σε μια πλαστική σακούλα καλά κλεισμένη για να μη μυρίσει και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη για λίγα λεπτά. Αυτό γίνεται ώστε να σκληρύνει ο λεκές από σοκολάτα και να μπορέσεις να τον αφαιρέσεις με ένα κουτάλι. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να προσέξεις να μην βάλεις πολλή δύναμη για να μη καταστρέψεις το ύφασμα.

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι οι λύσεις έκτακτης ανάγκης! Όταν καταφέρεις να αφαιρέσεις από το ρούχο σου την περισσότερη σοκολάτα, σειρά έχει το πλυντήριο και το απορρυπαντικό. Πολλές φορές, θα βοηθήσει κ ένα δραστικό προϊόν ειδικό για λεκέδες. (υπάρχει πληθώρα στα σούπερ μάρκετ). Αν όλα τα παραπάνω δεν αποδώσουν τότε τρέξε στο καθαριστήριο το συντομότερο δυνατόν.

σοκολάτα
Christmas tree brownies
https://youtu.be/6iaWqv4xjO0
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet