Μη βιάζεσαι να κρίνεις αρνητικά! Το color blocking είναι σοβαρή τάση στον κόσμο της μόδας και του styling και αν ξέρεις πως να δημιουργήσεις το σωστό color blocking στις εμφανίσεις σου, τότε μπορείς να δείχνεις πραγματικά εντυπωσιακή και ξεχωριστή.

Το να δημιουργήσεις color blocking θέλει μαεστρία και φυσικά να έχεις σωστή αντίληψη των χρωμάτων.

Βασική αρχή του color blocking είναι να συνδυάζεις σε ένα σύνολο διαφορετικά χρώματα κι αποχρώσεις.

Για παράδειγμα το κόκκινο είναι ένα χρώμα που μας δίνει τους πιο hot συνδυασμούς color blocking αφού  δημιουργεί πετυχημένο contrast με το μπλε ρουά και τις αποχρώσεις του. Το μπλε επίσης όταν συνδυάζεται με το κίτρινο ακτινοβολεί μια αναπάντεχα επιτυχημένη και κομψή αντίθεση.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ COLOR BLOCKING

Τα βασικά χρώματα είναι το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε και μετά ακολουθούν τα παράγωγά τους που είναι το πράσινο, το μοβ και το πορτοκαλί. Ο πιο εύκολος τρόπος για να πετύχεις ένα αρμονικό αποτέλεσμα είναι να ξεκινήσεις τους συνδυασμούς χρησιμοποιώντας ζεύγη χρωμάτων που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο κι όχι απέναντι. Για παράδειγμα, συνδύασε το κόκκινο με το πορτοκαλί ή το μοβ, το κίτρινο με το απαλό πράσινο ή το μουσταρδί αλλά όχι το κόκκινο με το πετρόλ (μπλε-πράσινο).

Χρήσιμα tips για σωστό Color Blocking:

  • Το ροζ αποτελεί τον μπαλαντέρ του color blocking. Αντικαθιστά το κόκκινο σε όλους τους συνδυασμούς και ταιριάζει με τα περισσότερα χρώματα.
  • Εμπνεύσουν από τους πολύτιμους λίθους. Για παράδειγμα το πράσινο του σμαραγδιού ταιριάζει τέλεια με το κόκκινο του ρουμπινιού.
  • Αν είσαι επιφυλακτική στο να δοκιμάσεις το color blocking στα ρούχα σου, τόλμα πρώτα με τα αξεσουάρ σου: Διάλεξε μια τσάντα, ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα φουλάρι με συνδυασμούς χρωμάτων έτσι ώστε να φωτίσεις ένα μονόχρωμο outfit.
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet