Ανακάλυψε φωτογραφικό υλικό πιο κάτω με όλη την εντυπωσιακή, πρώτη επίδειξη υψηλής ραπτικής που είχε να λάβει χώρα από το 1968.

Η είδηση έσκασε στον πλανήτη της μόδας σαν κεραυνός εν αιθρία ! Η επιστροφή στην υψηλή ραπτική του ιστορικού οίκου Balenciaga είναι γεγονός…

Ταυτόχρονα το νέο αυτό ξεκίνημα επισφραγίστηκε και με τον εορτασμό της παρουσίασης της 50ής συλλογής πολυτελών ενδυμάτων του οίκου από τον τωρινό σχεδιαστή του, Ντέμνα Γκβασάλια (από το 2016) ο οποίος αποκατέστησε το διάσημο ιστορικό σαλόνι του Κριστομπάλ Μπαλενσιάγκα που ήταν κλειστό για περισσότερο από μισό αιώνα.

Ανάμεσα σε λευκούς τοίχους και επιχρυσωμένα έπιπλα, αποκαταστάθηκε πλήρως στην αρχική του μορφή για να φιλοξενήσει το catwalk υψηλής ραπτικής.

Ο Ντέμνα Γκβασάλια στα έξι χρόνια που είναι στον οίκο ο Γκβασάλια έχει επικεντρωθεί σε ready to wear επιδείξεις μόδας που όμως, κάθε φορά αποκάλυπταν κάτι το επαναστατικό και εκκεντρικό. Πλαστικά σανδάλια Crocs και εμπορικά προϊόντα με τον Bernie Sanders, τσάντες του Ikea και σακάκια από κίτρινο νάϊλον ήταν μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά στοιχεία που ανέδειξε μέσα από τις συλλογές του.

Όλα όμως παίρνουν νέα τροπή πλέον… Ο Γκβασάλια φιλοδοξεί τα ρούχα του να μην έχουν ταυτότητα φύλου και η επίδειξη ξεκίνησε με μια σειρά κοστουμιών, κάποια φορεμένα από άνδρες, κάποια από γυναίκες. Τα μοντέλα φορούσαν αδιαφανή γυαλιά ηλίου και φαίνονταν σχεδόν φυσιολογικά σε ένα δωμάτιο όπου το μεγαλύτερο μέρος του κοινού είχε το πρόσωπό του καλυμμένο από μάσκες.  

Όλοι με μια ανάσα και ένα βλέμμα είχαν αναγνωρίσει τη μεγαλοφυή απλότητα κάθε ρούχου του Μπαλενσιάγκα, πίσω από την οποία αποκαλυπτόταν ένα αριστούργημα της υψηλής ραπτικής. Αυστηρό κόψιμο, άψογη ραφή, μια απλότητα σχεδόν μαγική που ήταν αδύνατον να αντιγραφεί.

Ο Γκβασάλια δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τις δημιουργίες του Κριστομπάλ Μπαλενσιάγκα και προσπάθησε να διαιωνίσει την απίστευτη τεχνογνωσία και την κληρονομιά του ανατρέχει διαρκώς στα αρχεία του μεγάλου μόδιστρου. Έτσι παρουσίασε σύνολα εμπνευσμένα από τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής του από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, στο αναπαλαιωμένο του σαλόνι.

Αρχικά η επιστροφή του οίκου στα haute couture μονοπάτια, είχε προγραμματιστεί για το 2020, αλλά όλα ακυρώθηκαν λόγω της υγειονομικής κρίσης. Ο  ιστορικός ιδρυτής του οίκου και μεγάλος αναμορφωτής της γαλλικής μόδας Μπαλενσιάγκα, 52 χρόνια μετά την τελευταία επίδειξη υψηλής ραπτικής του, επανήλθε έστω και νοερά με haute couture πασαρέλα.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet