Η μίντι φούστα είναι ένα στυλ που έχει επανέλθει πολύ στην γκαρνταρόμπα μας τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, αυτό το ένα στυλ μπήκε στις ντουλάπες μας στις αρχές του εικοστού αιώνα. Από τότε που η Coco Chanel σχεδίασε την πρώτη μίντι φούστα με ροζ στριφώματα κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι γυναίκες απελευθερώθηκαν μέσω της μόδας και η μίντι φούστα ήταν ένα από τα πρώτα παραδείγματα ακριβώς αυτού.

Πριν από το 1910, οι γραμμές ήταν αυστηρά μάξι και οι γυναίκες αναγκάζονταν να φοράνε κορσέ S-Curve. Ωστόσο, το 1910, αυτό επρόκειτο να αλλάξει. Οι κορσέδες έγιναν πιο χαλαροί και οι ποδόγυροι ανέβηκαν στον αστράγαλο. Στη συνέχεια, με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα γυναικεία ρούχα έγιναν πολύ πιο κατάλληλα για τις εργαζόμενες γυναίκες.

Καθώς τελείωσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, η γυναικεία μόδα άρχισε να αλλάζει δραματικά. Ήταν ο Dior που έκλεψε τις εντυπώσεις το 1947 με την πρώτη του συλλογή «New Look». Με φουλ μίντι φούστες, σφιχτή μέση και στρογγυλεμένους ώμους, αυτή η συλλογή ήταν η επιτομή της θηλυκότητας και μιας ανανεωμένης μεταπολεμικής χλιδής. Μετά από τα χρόνια των προβλημάτων και των δοκιμασιών που έζησαν τον καιρό του πολέμου, οι γυναίκες χάρηκαν καθώς αντικατέστησαν τις πολιτικές στολές τους με μια λαμπερή εμφάνιση. Ο Dior δεν δημιουργούσε απλώς ένα νέο ντύσιμο, δημιουργούσε έναν εντελώς νέο τρόπο ζωής, έναν νέο τρόπο ζωής μετά τον πόλεμο.

Η μόδα στη δεκαετία του ’60 αφορούσε τις μίνι φούστες και τα μικρότερα (πιο ανησυχητικά για τις συντηρητικές κοινωνίες) μήκη. Ωστόσο, αυτή η τάση άλλαξε στη δεκαετία του ’70, όταν οι σχεδιαστές και οι έμποροι λιανικής εισήγαγαν τη φούστα midi, προς απογοήτευση των καταναλωτών. Παρά τις προσπάθειες πολυκαταστημάτων, εκστρατειών μάρκετινγκ, σχεδιαστών και εμπόρων λιανικής, πολλές γυναίκες απέρριψαν αυτό το νέο μήκος και το γεγονός ότι αναγκάζονταν να φορούν ένα συγκεκριμένο στυλ.

Οι γυναίκες οργάνωσαν ομάδες διαμαρτυρίας ενάντια στη μίντι φούστα και μέχρι τη δεκαετία του ’80, το πρόσωπο της μόδας είχε αλλάξει. Ενώ οι τάσεις θα επικρατούν πάντα, η γυναικεία μόδα αφορούσε πλέον την προσωπική επιλογή και όχι τις συγκεκριμένες τάσεις. Οι γυναίκες επιτέλους απελευθερώθηκαν από τους περιορισμούς των σχεδιαστών και των καταστημάτων.

Σήμερα οι μίντι φούστες είναι ένα κρίσιμο κομμάτι σε κάθε γκαρνταρόμπα. Είναι το απόλυτο must have piece της γυναικείας γκαρνταρόμπας και εμείς το λατρεύουμε.

Οι μίντι φούστες που αγαπάμε

Μάξι ίσια φούστα με άνοιγμα στο πλάι από σύμμεικτο λινό

μίντι

ΦΟΥΣΤΑ ΜΙΝΤΙ ΑΠΟ ΑΓΝΟ ΛΙΝΟ

μίντι

ΦΟΥΣΤΑ ΛΙΝΗ ΜΑΞΙ

μίντι

Διαβάστε επίσης:

Tank top: Η ιστορία του από τη δεκαετία του ’30 μέχρι σήμερα – Τα 5 σχέδια που ξεχωρίσαμε

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet