Το μακιγιάζ, από τη μία μπορεί να αναδείξει με τον πιο όμορφο τρόπο τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, από την άλλη εάν δεν προσέξεις μπορεί να έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Το κακό είναι να τα επαναλαμβάνεις διαρκώς!

Για αρχή, είναι πολύ σημαντικό να μην πιστεύεις όσα βλέπεις μέσα από τα social media! Πλέον οι τάσεις κλείνουν περισσότερο στο όσο πιο φυσικό τόσο το καλύτερο, τονίζοντας με απλά steps τα χαρακτηριστικά του προσώπου, δίνοντας πάντα το τέλειο φυσικό αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ και πως θα τα διορθώσεις

1. Κάνεις ανανέωση μακιγιάζ ανακυκλώνοντας το παλιό

μακιγιάζ

Πολλές φορές, όταν είσαι όλη την ημέρα στη δουλειά και θέλεις να ανανεώσεις το μακιγιάζ σου για μια βραδινή έξοδο, αντί να αφαιρέσεις το παλιό σου make up προσθέτεις νέα ποσότητα στην ίδια υπάρχουσα βάση. Μέγα λάθος! Το σωστό για την επιδερμίδα σου, είναι να πάρεις ένα χαρτομάντηλο και να αφαιρέσεις προσεκτικά από το δέρμα σου την λιπαρότητα και την υγρασία και έπειτα να κάνεις το απαραίτητο refresh.


2. Αγοράζεις λάθος απόχρωση foundation

μακιγιάζ

Το σωστό σημείο για να ελέγξεις τη σωστή απόχρωση foundation είναι ο λαιμος! Ο λαιμός είναι το μόνο σημείο που δεν εκτίθεται στον ήλιο έχοντας το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σου. Εφάρμοσε εκεί όσες διαφορετικές αποχρώσεις θέλεις και στη συνέχεια σε φυσικό φως δες ποια είναι ένα με το χρώμα τις επιδερμίδας σου.


3. Βάζεις λάθος ποσότητα

μακιγιάζ

Μην το παρακάνεις με την υπερβολική ποσότητα! Η πολύ μεγάλη ποσότητα μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Εάν θέλεις extra κάλυψη ίσως να χρειάζεσαι ένα πιο καλυπτικό foundation.


4. Ξεχνάς να τονίζεις τα φρύδια σου

μακιγιάζ

Τα φρύδια είναι το πιο σημαντικό σημείο στο πρόσωπο, γιατί δίνουν ένταση στο βλέμμα, αλλάζοντας όλη την εικόνα του προσώπου σου. Μην ξεχνάς να τονίζεις το σχήμα τους και να γεμίζεις τα κενά τους, με ένα μολύβι στην ίδια απόχρωση ή με μία ελαφριά σκιά.


5. Υπερβαίνεις το περίγραμμα των χειλιών σου

μακιγιάζ

Τα έντονα, σαρκώδη χείλη είναι λογικό να αρέσουν σε όλες! Καμία φορά όμως μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα. Δεν πρέπει, να τοποθετείς το μολύβι έξω από το φυσικό σου περίγραμμα. Το σωστό είναι να εφαρμόσεις το μολύβι χειλιών σε μία ίδια απόχρωση με το κραγιόν σου, στις άκρες των χειλιών σου και σιγά σιγά προς το κέντρο. Άπλωσε στη συνέχεια το κραγιόν σου κάνοντας ένα blending! Ολοκλήρωσε με ένα lip gloss, σε διάφανη απόχρωση και θα παρατηρήσεις ότι τα χείλη σου θα δείχνουν σαρκώδη και super sexy!

Διάβασε επίσης: Ψεύτικες βλεφαρίδες: Πως θα τις εφαρμόσεις σύμφωνα με τις beauty experts στο TikTok!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!