Από τα βάθη του πιο χαμηλού σημείου της γης στο Ισραήλ, η φύση μοιράζεται μαζί μας ένα μυστικό ομορφιάς. Ένα υπέροχο “δώρο”, ομορφιάς με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία: τα συστατικά της λάσπης Νεκράς Θάλασσας.

Δεν είναι τυχαίο που η Κλεοπάτρα ταξίδευε από την Αίγυπτο ως τις ακτές της Νεκράς Θάλασσας για να αναζωογονήσει την επιδερμίδα της. Ως το απόλυτο girlboss της ιστορίας, η Κλεοπάτρα εκτός από επεκτατικές στρατηγικές κατείχε καλά και τα μυστικά για λαμπερή επιδερμίδα. Μάλιστα επιχείρησε να δημιουργήσει το πρώτο αρχαίο “spa” στην ιστορία, στις ακτές της Νεκράς Θάλασσας καθώς είχε ανακαλύψει τις ευεργετικές της ιδιότητες ήδη χιλιάδες χρόνια πριν.

ομορφιάς

Πλέον, δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις ως τη Νεκρά Θάλασσα για να επωφεληθείς από τις ιδιότητες της λάσπης της, αφού μπορείς να βρεις διάφορες μάσκες που την περιέχουν.

Την πρώτη φορά που δοκίμασα mud mask από τη Νεκρά Θάλασσα μπήκα και εγώ στο club των φανατικών μαζί με την Julianne Moore και τη Susan Sarandon. Πλέον, μια mud mask από τη Νεκρά Θάλασσα κατέχει τη δική της σταθερή θέση στην εβδομαδιαία ρουτίνα ομορφιάς μου.

Mud Mask: Τι την κάνει τόσο ξεχωριστή

Η σύσταση της λάσπης της Νεκράς Θάλασσας δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού στον κόσμο, καθώς περιέχει 26 ανόργανα μεταλλικά στοιχεία, ενώ έχει πολύ υψηλά επίπεδα μαγνησίου, ασβεστίου, καλίου, σιδήρου και διάφορα ιχνοστοιχεία.

Καθώς οι κόκκοι της λάσπης αυτής είναι ιδιαιτέρως μικροί, τα συστατικά τους διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, παρέχοντας οξυγόνωση και ενυδάτωση με τον πιο φυσικό τρόπο. Παράλληλα, προάγεται η αποβολή τοξινών από τους πόρους της επιδερμίδας και ενισχύεται ο επιδερμικός φραγμός ενώ επιτυγχάνεται κυτταρική αναγέννηση με ταχείς ρυθμούς.

ομορφιάς

Η λάμψη της επιδερμίδας αποκαλύπτεται από τη πρώτη κιόλας χρήση της συγκεκριμένης μάσκας, ενώ θα παρατηρήσεις άμεση σύσφιξη του δέρματος, τόνωση της μικροκυκλοφορίας και αίσθηση βαθιάς ενυδάτωσης.

Εκτός από τις αντιγηραντικές και αντικυτταριτιδικές της ιδιότητες, η λάσπη από τη Νεκρά Θάλασσα, συνιστάται και για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του εκζέματος, της ψωρίασης και της ακμής.

Μία όχι και τόσο όμορφη αλήθεια

Παρά το υπέροχο δώρο ευεξίας που μας προσφέρει με τα συστατικά της, η Νεκρά Θάλασσα έχει αρχίσει και συρρικνώνεται επικίνδυνα. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την οικολογική καταστροφή από τον ανθρώπινο παράγοντα, η θάλασσα θα έχει εξατμιστεί ως το 2050. Σύμφωνα με την Ισραηλινή υδρογεωλόγο Dr Ish-Shalom, ήδη τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν δημιουργηθεί πάνω από 6.000 κρατήρες στις ακτές του Ισραήλ, αναγκάζοντας πολλά θέρετρα να κλείσουν, καθώς το έδαφος έχει γίνει ασταθές από τις εξορύξεις για την εμπορευματοποίηση των συστατικών του εδάφους σε διάφορους τομείς.

Κάθε φορά που χρησιμοποιώ τη mud mask μου, υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι για χάρη της δικής μας ομορφιάς δεν θα πρέπει να καταστρέφουμε την ομορφιά της φύσης. Γι’ αυτό φροντίζω να επιλέγω brands που δημιουργούν προϊόντα με βάση το fair trade. Εκτός από καθαρή επιδερμίδα, επιθυμώ να έχω και καθαρή συνείδηση.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet