Οκ! Μπορεί να πιάσαμε Σεπτέμβρη αλλά το μαύρισμα του καλοκαιριού δε φεύγει από την μία στιγμή στην άλλη. Σωστά; Πολλές φορές ακούμε ή διαβάζουμε για laser που μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε μαυρισμένο δέρμα. Να θυμάσαι πως αυτές οι δηλώσεις δεν είναι παρά διαφημιστικά τρικ.

Προς το παρόν, έστω στην Ελλάδα, δεν διατίθεται ακόμα συσκευή laser που να μας απαλλάσσει ριζικά από την τριχοφυΐα όταν η επιδερμίδα μας είναι μαυρισμένη από τον ήλιο ή ακόμα και από solarium.

Αναλυτικότερα:

Η δράση των lasers αποτρίχωσης στηρίζεται στην απορρόφηση της ενέργειας που εκπέμπουν από τη μελανίνη της τρίχας, με στόχο να καταστραφεί και ο θύλακας της, από τον οποίο και παράγεται η τρίχα. Το δέρμα μας μαυρίζει από τον ήλιο επειδή παράγεται μελανίνη από τα μελανινοκύττταρα της επιδερμίδας. Η μελανίνη αυτή είναι η ίδια με αυτή της τρίχας. Επομένως η ενέργεια της ακτίνας του laser μόλις χτυπήσει επάνω στην τρίχα, θα απορροφήσει ταυτόχρονα την ενέργεια και της μελανίνης του μαυρισμένου δέρματος.

Αποτέλεσμα; Στην καλύτερη περίπτωση αποχρωματισμός του δέρματος (άσπρες κηλίδες) και στην χειρότερη, σοβαρά εγκαύματα! Προσοχή! Αν επιμένουν να σε πείσουν πως με τις κατάλληλες ρυθμίσεις (χαμηλώνοντας εντάσεις στη συσκευή κτλ) ένα laser μπορεί να εφαρμοστεί σε μαυρισμένο δέρμα χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα, σου λένε τη μισή αλήθεια και θέλω να με διαβάσεις προσεχτικά!

Προφανώς, με πολύ χαμηλή ένταση υπάρχουν μειωμένες πιθανότητες να προκληθεί έγκαυμα στο μαυρισμένο σου δέρμα, είναι όμως σίγουρο πως τα χρήματα που θα δαπανήσεις θα πάνε χαμένα, καθώς ούτε σωστή αποτρίχωση θα έχεις! Είναι λογικό… αν αναλογιστείς πως αφού η ενέργεια της ακτινοβολίας δεν είναι ικανή να απορροφηθεί από την μελανίνη του δέρματος, τότε δεν μπορεί να απορροφηθεί ούτε από την μελανίνη της τρίχας και να την καταστρέψει. Ενώ πρόκειται, όπως αναφέραμε για την ίδια ακριβώς ουσία.

“Ναι αλλά χρειάζομαι οπωσδήποτε αποτρίχωση”

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Ο Σεπτέμβριος είναι και για εμένα ο χειρότερος μήνας αναφορικά με το καθιερωμένο ραντεβού μου για laser αποτρίχωση. Είναι προτιμότερο λοιπόν μόνο για τον πρώτο μήνα μετά τις καλοκαιρινές σου διακοπές – και μέχρι να χάσεις εντελώς το μαύρισμα σου- να επιλέξεις μια εναλλακτική μέθοδο αποτρίχωσης ώστε να διατηρηθείς κομψή και θηλυκή χωρίς πρόβλημα.

Βάλε λοιπόν στην ατζέντα σου το επόμενο ραντεβού laser για Οκτώβρη και διάλεξε μια αποτριχωτική κρέμα, μια ειδική μηχανή ή ξυραφάκι. Σε καμία περίπτωση όμως μην επιλέξεις κερί ή χαλάουα! Αν η τρίχα αφαιρεθεί από τη ρίζα… τότε σίγουρα ούτε η συνεδρία laser του Οκτωβρίου θα έχει νόημα. Όπως είπαμε, σκοπός της laser αποτρίχωσης είναι το “χτύπημα” της ρίζας.

Laser αποτρίχωση σε μπικίνι, μασχάλες και θηλές (Εξαιρούνται όσες είναι φαν του γυμνισμού)

Εδώ αγαπημένη μου φίλη ίσως σταθείς πιο τυχερή. Οι συγκεκριμένες περιοχές σώματος δεν αποκαλύπτονται εύκολα στον ήλιο και συνεπώς, αν έχουν παραμείνει λευκές μπορείς άφοβα μόνο για εκείνες να κάνεις laser αποτρίχωση με την σωστή ένταση. Άρα, μπικίνι, μασχάλες και θηλές που δεν έχουν εκτεθεί στην ηλιακή ακτινοβολία ραντεβού για Σεπτέμβρη… τα υπόλοιπα υπομονή. Ένας μήνας είναι… κ με ξυραφάκι θα… περάσει δε νομίζεις;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet